Κόσμος|08.02.2024 11:09

Φρίκη στη Γαλλία: 100 γάτες βρέθηκαν σε καταψύκτη ή θαμμένες

Newsroom

Περισσότερες από 100 νεκρές γάτες φέρεται να βρέθηκαν σε καταψύκτη ή θαμμένες σε κήπο σε ένα «σπίτι της φρίκης» στη νότια Γαλλία.

Μια ομάδα προστασίας των ζώων, που ονομάζεται AEPA, ανακοίνωσε ότι βρήκε επίσης 38 γάτες -μεταξύ των οποίων 12 γατάκια και μια έγκυο ενήλικη- ζωντανές αλλά χρήζουσες φροντίδας, με ορισμένες να παρουσιάζουν συμπτώματα τύφου, ο οποίος είναι εξαιρετικά μολυσματικός και μπορεί να αποβεί μοιραίος.

«Ζούσαν στη βρωμιά σε αυτό το... σπίτι για αρκετά χρόνια, χωρίς φροντίδα», αναφέρει η ίδια ομάδα.

Το «σπίτι του τρόμου»

Η οργάνωση έκανε λόγο για «σπίτι του τρόμου» μετά την ανακάλυψη την Τρίτη στο La Roquette-sur-Siagne, περίπου πέντε μίλια βόρεια των Καννών.

Ο γαλλικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας BFM ανέφερε ότι άλλες 50 γάτες εντοπίστηκαν θαμμένες στον κήπο, ενώ η αστυνομία συνέλαβε έναν 66χρονο άνδρα, πριν τον αφήσει ελεύθερο την Τετάρτη.

Το France 3 Cote d-Azur μετέδωσε ότι ο άνδρας οδηγήθηκε επίσης για ψυχιατρική αξιολόγηση.

Η AEPA φέρεται να εξέταζε την περιοχή από τον Δεκέμβριο του 2023, συλλέγοντας πληροφορίες μέχρι να κρίνει ότι είχε αρκετά στοιχεία για να ενημερώσει την αστυνομία και να ερευνήσει τους χώρους. Η ομάδα ισχυρίστηκε ότι γνώριζε ήδη για το σπίτι από προηγούμενα περιστατικά το 2019, όταν ανακτήθηκαν 58 γάτες, και το 2021.

Τέλος, ο άνδρας φέρεται να κρατούσε ημερολόγιο για τις γάτες του, τις οποίες αποκαλούσε «αγάπες του», σύμφωνα με το France 3.

κακοποίηση ζώωνειδήσεις τώραγάτεςΓαλλία