Κόσμος|01.04.2019 17:06

Μικρή Μαντλίν: Νέα στοιχεία για την εξαφάνισή της

Newsroom

Η εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν Μακ Καν από το θέρετρο Πράια Ντα Λους της Πορτογαλίας το 2007 επανέρχεται στην επικαιρότητα 12 χρόνια μετά το συμβάν.

Το ντοκιμαντέρ 8 επεισοδίων του Netflix «Η Εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν», έφερε στο φως τα πολλά λάθη των πορτογαλικών αρχών που αντί να αναζητήσουν το κορίτσι προσπαθούσαν, να ενοχοποιήσουν τους γονείς της μικρής Μαντλίν.

Μία από τις αποκαλύψεις του ντοκιμαντέρ είναι ότι η αστυνομία της Πορτογαλίας ουδέποτε ανέκρινε τον βασικό ύποπτο της υπόθεσης, τον ναρκoμανή Euclides Monteiro, που είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για κλοπές. Ο Monteiro εργαζόταν στο ξενοδοχείο «The Ocean Club», όπου έμενε η Μαντλίν με τους γονείς της, και είχε απολυθεί διότι έκλεβε τους πελάτες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 40χρονος επέστρεψε στο ξενοδοχείο ένα χρόνο μετά την απόλυσή του. Η επικρατέστερη άποψη είναι πως ο Monteiro επέστρεψε στο ξενοδοχείο για να κλέψει και όταν μπήκε στο δωμάτιο της Μαντλίν, εκείνη ξύπνησε. Ο ληστής προκειμένου να μην παραδοθεί, απήγαγε το κοριτσάκι.

Το 2013 η πορτογαλική εφημερίδα Correio da Manha έγραφε: «Τα κίνητρα που μπορεί να οδήγησαν τον πρώην εργαζόμενο στην απαγωγή της Μαντλίν ακόμα ερευνώνται. Ο ύποπτος μπορεί να ήθελε να ασελγήσει στο κοριτσάκι πριν το σκοτώσει. Μπορεί ακόμα να έκανε την απαγωγή για να εκδικηθεί την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου που τον απέλυσαν».

Η αστυνομία άργησε να ανακρίνει τον βασικό ύποπτο και όταν αποφάσισε να τον ψάξει, εκείνος ήταν ήδη νεκρός. Ο Monteiro, με καταγωγή από το Πράσινο Ακρωτήρι, είχε καταδικαστεί για κλοπές το 1996 αλλά δεν απελάθηκε. Όταν εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν, έμενε 15 λεπτά μακριά από το ξενοδοχείο.

Εργαζόμενος του ξενοδοχείου ανέφερε ότι επιφανειακά φαινόταν καλός άνθρωπος αλλά κάτι δεν πήγαινε καλά. «Ερχόταν στην δουλειά με πρησμένα μάτια και πολλές φορές το μυαλό του δεν ήταν εδώ. Και πάντα κάτι έλειπε όσο ήταν εκεί. Λαπτοπ, χρυσαφικά, κινητά τηλέφωνα, ό,τι υπήρχε γύρω του».

Εάν η Μαντλίν Μακ Καν είναι ακόμα ζωντανή, θα είναι 16 ετών.

ΠορτογαλίαΜαντλίν ΜακΚανNetflix