Κόσμος|11.02.2024 15:45

Χαμάς: Σκοτώθηκαν δύο ακόμη όμηροι από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Newsroom

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες 96 ώρες είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο Ισραηλινοί όμηροι και να τραυματιστούν σοβαρά άλλοι 8. Αυτό ανακοινώθηκε από την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, τους Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ, με ανάρτηση στο δίκτυο της οργάνωσης στο Telegram.

«Το Ισραήλ έχει την ευθύνη»

«Η κατάστασή τους γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη λόγω της αδυναμίας να τους παρασχεθεί η ενδεδειγμένη αγωγή. (Το Ισραήλ) φέρει την πλήρη ευθύνη για τις ζωές εκείνων που τραυματίστηκαν δεδομένων των συνεχόμενων βομβαρδισμών», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σφυροκόπημα στη Ράφα 

Σημειώνεται πως το Σάββατο, εξαπολύθηκαν νέα ισραηλινά πλήγματα με στόχο τη Ράφα, με αποτέλεσμα πέντε αστυνομικοί να χάσουν τη ζωή τους, σύμφωνα με πηγές από τις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας. Οι ισραηλινές δυνάμεις ανέφεραν ότι δύο υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης σκοτώθηκαν σε ένα από τα πλήγματα αυτά.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ προειδοποίησε αργά χθες αναφορικά με μια πιθανή επίθεση του ισραηλινού στρατού στη Ράφα, που θα ισοδυναμούσε με «αδιανόητη ανθρωπιστική καταστροφή».

Η Χαμάς με τη σειρά της εκφράζει φόβους για «δεκάδες χιλιάδες νεκρούς» ανάμεσά τους και πολλοί άμαχοι.
Λωρίδα της ΓάζαςΓάζαΧαμάςειδήσεις τώραβομβαρδισμόςΙσραήλ