Κόσμος|12.02.2024 08:40
Ερυθρά Θάλασσα: Διπλή επίθεση με πυραύλους σε ελληνόκτητο πλοίο
NewsroomΔιπλή επίθεση με πυραύλους σε ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα καταγράφηκε το πρωί της Δευτέρας.
Όπως μετέδωσε στο OPEN η Ελευθερία Σπυράκη, το πλοίο έφερε σημαία νήσων Μάρσαλ, με την εταιρεία ιδιωτικής ασφάλειας του πλοίου να αναφέρει ότι η διπλή επίθεση έγινε μέσα σε μόλις 20 λεπτά.
Ζημιές στο πλοίο
Οι πύραυλοι που εκτοξευτήκαν κατά πάσα πιθανότητα από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης, κατέπεσαν τη θάλασσα, ωστόσο πάνω στο πλοίο και πιο συγκεκριμένα στην πλαϊνή του μεριά, υπάρχουν ζημιές.
Αυτή την ώρα το πλοίο συνεχίζει κανονικά την πορεία του, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμό μέλους πληρώματος. Μόλις φτάσει στο λιμάνι - προορισμό του, αναμένεται να γίνει αναλυτικός έλεγχος και καταγραφή των ζημιών και του συμβάντος.
Διαβάστε ακόμη
- Φωτιά στην Πάρο: Δύο ενεργά μέτωπα και ισχυροί άνεμοι - Δύσκολη νύχτα για την πυροσβεστική
- Θρίλερ στη Σύρο: «Τη χτύπησα από πίσω» - Τι ισχυρίστηκε το ζευγάρι στις απολογίες για τη διασώστρια του ΕΚΑΒ
- Ποιος είναι ο Γιώργος Χατζιδάκις – Ο άνθρωπος πίσω από τις αποφάσεις για το έργο του Μάνου Χατζιδάκι
- Θέμης Καραμουρατίδης για Χατζιδάκι και Μητσιά: «Θα χρειαστεί πολλή φαιά ουσία για να εκλογικεύσετε τη χυδαιότητα αυτή»