Κόσμος|12.02.2024 16:38

Μπάιντεν: Αποκάλεσε τον Νετανιάχου μ@@@@α - Τι είπε για τη Γάζα

Newsroom

Συζητήσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις που φέρεται να έχει κάνει ο Τζο Μπάιντεν κατά του Μπενιαμίν Ντανιάχου κατά τη διάρκεια ιδιωτικών συζητήσεων στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας. Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να έχει αναφερθεί στην αδυναμία του να πείσει το Ισραήλ να αλλάξει τη στρατιωτική του τακτική στη Λωρίδα της Γάζας, και έχει κατονομάσει τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ως το κύριο εμπόδιο, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν άμεσα τα σχόλιά του και επικαλείται το NBC News.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, ο Μπάιντεν είπε ότι προσπαθεί να πείσει το Ισραήλ να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός, αλλά ο Νετανιάχου του «κάνει την κόλαση» και είναι αδύνατο να διαπραγματευτεί μαζί του, είπαν οι άνθρωποι που γνωρίζουν τα σχόλια του Μπάιντεν, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

«Απλώς αισθάνεται ότι αυτό είναι αρκετό», δήλωσε ένας από τους ανθρώπους για τις απόψεις που εξέφρασε ο Μπάιντεν. «Πρέπει να σταματήσει».

Τι σχολιάζει το Ισραήλ

Ο Μπάιντεν έχει μιλήσει τις τελευταίες εβδομάδες κατ' ιδίαν για τον Νετανιάχου, έναν ηγέτη που γνωρίζει εδώ και δεκαετίες, με μια ειλικρίνεια που εξέπληξε ορισμένους από εκείνους που ήταν αποδέκτες των σχολίων του, δήλωσαν άνθρωποι που γνωρίζουν τα σχόλια αυτά. Οι περιγραφές του για τις συναλλαγές του με τον Νετανιάχου είναι διανθισμένες με περιφρονητικές αναφορές στον Νετανιάχου ως «αυτόν τον τύπο», είπαν οι άνθρωποι αυτοί. Και σε τουλάχιστον τρεις πρόσφατες περιπτώσεις, ο Μπάιντεν αποκάλεσε τον Νετανιάχου «μαλ@@», σύμφωνα με τρεις από τους ανθρώπους που γνωρίζουν άμεσα τα σχόλιά του.

Ερωτηθείς σχετικά με τα ιδιωτικά σχόλια του Μπάιντεν για τον Νετανιάχου, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ανέφερε σε δήλωσή του ότι οι δύο ηγέτες έχουν μια σχέση σεβασμού. «Ο πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος στα σημεία που διαφωνεί με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου, αλλά πρόκειται για μια σχέση δεκαετιών που σέβεται δημόσια και ιδιωτικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Λωρίδα της ΓάζαςΜπενιαμίν Νετανιάχουειδήσεις τώραΙσραήλΤζο Μπάιντεν