Κατολίσθηση σε ορυχείο χρυσού στην Τουρκία: Εργάτες παγιδευμένοι κάτω από τη γη
Μαρία ΖαχαράκηΚατολίσθηση σημειώθηκε σε ορυχείο χρυσού στην περιοχή Ιλίτς του Ερζιντζάν στην Τουρκία. Ένας μεγάλος αριθμός ομάδων έρευνας και διάσωσης στάλθηκε στο σημείο, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγιά δήλωσε ότι «9 άτομα βρίσκονται παγιδευμένα και η πρόσβαση δεν είναι εφικτή».
Ο δήμαρχος Ιλίτς, Μουσταφά Γκιουρμπούζ, δήλωσε ότι «δεν έχει υπάρξει ποτέ παρόμοια κατάσταση. Αυτό είναι το πρώτο ατύχημα».
Το ορυχείο απέχει 8 χλμ. από το κέντρο της πόλης Ιλίτς. 1.100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Κωνσταντινούπολης και 550 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Άγκυρας.
Το ορυχείο Τσοπλέρ ήταν στην επικαιρότητα ξανά με την είδηση της διαρροής κυανίου το 2022. Η περιοχή έπειτα καθαρίστηκε μετά τη διαρροή. Οι εργασίες κατασκευής του ορυχείου Τσοπλέρ ξεκίνησαν το 2009 και η παραγωγή χρυσού ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2010.
- Σουμάχερ: Νοσηλεύτρια που τον φρόντιζε κατήγγειλε βιασμό από οδηγό της F1 και στενό φίλο του γιου του
- Οι «Άγγελοι της Κολάσεως» πάνε Ηγουμενίτσα: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για τη διαβόητη λέσχη μοτοσικλετιστών
- Φυλακές Κορυδαλλού: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της απόδρασης του 48χρονου κρατούμενου
- Καραμπόλα-σοκ στη Γαλλία: Οδηγός νταλίκας αποκοιμήθηκε και συγκρούστηκε με 23 αυτοκίνητα