Κόσμος|15.02.2024 06:55

Φρέντι Μπελέρης: Με αναπόδεικτα στοιχεία η πρόταση του εισαγγελέα, λέει ο αδερφός του στο ethnos.gr

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Να μη βγει ο Φρέντι Μπελέρης από τη φυλακή ούτε για λίγες ώρες, ώστε να μεταβεί στη Χειμάρρα και να ορκιστεί δήμαρχος, είναι ο στόχος της πρότασης του εισαγγελέα να καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών και έξι μηνών, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο ethnos.gr ο αδελφός του, Λεονάρδος Μπελέρης.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η εισαγγελική πρόταση στηρίζεται ξεκάθαρα σε αναπόδεικτα στοιχεία και εκφράζει την απαισιόδοξη εκτίμηση ότι τελικά ο Φρέντι Μπελέρης θα καταδικαστεί, αφού αυτό δείχνουν όλες οι μέχρι στιγμής αποφάσεις και ενέργειες των αλβανικών δικαστικών Αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι η επόμενη δίκη του Φρέντι Μπελέρη έχει οριστεί για τις 2:30 το μεσημέρι της 28ης Φεβρουαρίου και σε αυτήν οι δικηγόροι της υπεράσπισης με τις αγορεύσεις τους θα επιχειρήσουν να αντικρούσουν το πόρισμα της εισαγγελίας. Στη συνέχεια θα οριστεί η ημερομηνία της ανακοίνωσης της απόφασης από τους δικαστές.

«Δε λειτουργεί το κράτος δικαίου»

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον Λεονάρδο Μπελέρη όλοι αυτοί οι εννέα μήνες, κατά τους οποίους ο αδελφός του βρίσκεται στη φυλακή, αλλά και η εισαγγελική πρόταση για 2,5 έτη φυλάκιση του Φρέντι, καταδεικνύουν ξεκάθαρα ότι στην Αλβανία δε λειτουργεί το κράτος δικαίου και ότι εισαγγελείς και δικαστές βρίσκονται σε ευθεία γραμμή με την κεντρική εξουσία, δηλαδή με το καθεστώς του Έντι Ράμα.

«Η εισαγγελική πρόταση δείχνει ξεκάθαρα ότι η αλβανική πλευρά δε θέλει να βγει από τη φυλακή ούτε για μία ημέρα ο δήμαρχος Χειμάρρας, ώστε να μπορέσει να ορκιστεί και έτσι να γίνει πράξη αυτό που αποφάσισε ο λαός της περιοχής. Δε θέλουν ο Φρέντι να βγει έξω και να αναλάβει δήμαρχος, για να μη δει τις ατασθαλίες και τις πλαστογραφίες που έχουν γίνει εκεί. Η εισαγγελική πρόταση δε βασίζεται σε πραγματικά αποδεικτικά στοιχεία. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο Φρέντι Μπελέρης εμπλέκεται σε παράνομες δοσοληψίες και συναλλαγές», τονίζει στο ethnos.gr ο αδελφός του φυλακισμένου δημάρχου Χειμάρρας.

«Ψευδές το “μαυρισμένο” ποινικό μητρώο»

Κατά τον Λεονάρδο Μπελέρη, η αλβανική πλευρά έχει «πειράξει» και το ποινικό μητρώο του Φρέντι Μπελέρη, με αποτέλεσμα αυτό να δείχνει ότι ο νέος δήμαρχος Χειμάρρας έχει καταδικαστεί για άλλο λόγο στο παρελθόν.

«Αυτό είναι απολύτως ψευδές. Ο Φρέντι δεν καταδικάστηκε ποτέ στο παρελθόν για κανένα λόγο. Αν είχε καταδικαστεί, η εφορευτική επιτροπή των εκλογών δε θα είχε δώσει την έγκριση, ώστε να διεκδικήσει το Δήμο Χειμάρρας. Μετά την 19η Μαΐου η αλβανική πλευρά μπήκε στο λογισμικό και άλλαξε παρανόμως το ποινικό μητρώο του Φρέντι», σημειώνει ο Λεονάρδος Μπελέρης.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ακόμα ότι όλη αυτή η προσπάθεια που καταβάλλεται εδώ και εννέα μήνες από τις αλβανικές Αρχές και την αλβανική Δικαιοσύνη, έχει ως αποτέλεσμα στο δημαρχείο Χειμάρρας να συνεχίζει να κατοικοεδρεύει και να εκτελεί χρέη δημάρχου ο ηττημένος των δημοτικών εκλογών στη γειτονική χώρα, Γκέργκι Γκόρο.

«Αυτό είναι το αποτέλεσμα. Ο Φρέντι να παραμένει στη φυλακή και να συνεχίζει να είναι δήμαρχος Χειμάρρας ο εκλεκτός του Έντι Ράμα. Με όλο αυτό, αφού δεν έφυγε ο ηττημένος των δημοτικών εκλογών, για να έρθει ο νικητής, στην ουσία το ίδιο το αλβανικό καθεστώς έχει καταστρέψει και έχει βγάλει άχρηστο το Σύνταγμα της χώρας. Έστω και από αξιοπρέπεια ο ηττημένος δήμαρχος θα έπρεπε μετά από λίγες ημέρες να παραιτηθεί», σημειώνει ο Λεονάρδος Μπελέρης.

φυλάκισηΦρέντυ ΜπελέρηςεισαγγελέαςΜπελέρηςΑλβανία