Κόσμος|14.02.2024 22:25

Super Bowl: Πυροβολισμοί στην παρέλαση για τη νίκη των Kansas City Chiefs

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Συναγερμός σήμανε στο Κάνσας των ΗΠΑ καθώς σημειώθηκαν πυροβολισμοί μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης των Kansas City Chiefs για τη νίκη τους στον τελικό του Super Bowl, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ένας φίλαθλος και να τραυματιστούν περισσότερα από 10 άτομα μέχρι στιγμής.

Αναφορές για πολλούς τραυματίες

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν δυτικά του σταθμού Union Station, κοντά στο γκαράζ, καθώς οι οπαδοί των Τσιφς αποχωρούσαν, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Δύο ένοπλοι έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με την αστυνομία του Κάνσας Σίτι.

Οι αστυνομικοί ζητούν από τον κόσμο να εγκαταλείψει την περιοχή και να αποφύγει το γκαράζ, ώστε οι πρώτες βοήθειες να μπορέσουν να περιθάλψουν τα θύματα των πυροβολισμών.

Βίντεο από το Κάνσας

Βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει μια χαοτική σκηνή έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό, καθώς αστυνομικοί εισβάλλουν στο κτίριο ενώ άνθρωποι που συμμετείχαν στη γιορτή του Super Bowl διασκορπίζονταν για να καλυφθούν.

Στον εορτασμό της Τετάρτης αναμένονταν περίπου 1 εκατομμύριο παρελαύνοντες και 600 αξιωματούχοι των αρχών επιβολής του νόμου.

Οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι εργάζονται για να απελευθερώσουν όλους από το εσωτερικό του Union Station, σύμφωνα με το ABC news. «Πρέπει οι άνθρωποι να βγουν από την περιοχή όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με ασφάλεια και να αποφύγουν το γκαράζ, προκειμένου να διευκολυνθεί η περίθαλψη των θυμάτων των πυροβολισμών”, δήλωσε η αστυνομία. “Πολλοί από εσάς έχετε πλάνα από πολλούς αστυνομικούς που ασφαλίζουν τον σταθμό Union Station, εργάζονται για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια όλων μέσα στον σταθμό Union Station και να επισπεύσουν την περίθαλψη των τραυματιών».

Super Bowlπυροβολισμοίειδήσεις τώραΗΠΑ