Κόσμος|16.02.2024 20:15

Πρίγκιπας Χάρι: Η πρώτη του δημόσια δήλωση για τον καρκίνο του Καρόλου

Newsroom

Για την υγεία του πατέρα του Βασιλιά Καρόλου μίλησε ο πρίγκιπας Χάρι σε συνέντευξή του στο ABC News, την πρώτη του συνέντευξη μετά τη γνωστοποίηση της διάγνωσης του πατέρα του με καρκίνο.

Ο ίδιος δήλωσε «ευγνώμων» για το χρόνο που πέρασε με τον πατέρα του κατά τη σύντομη συνάντησή τους στο Λονδίνο πριν μια εβδομάδα. Ωστόσο, στη συνέχεια δεν θέλησε να τοποθετηθεί για τις προοπτικές της κατάστασης της υγείας του βασιλιά Καρόλου, λέγοντας ότι αυτό «μένει μεταξύ εμού και εκείνου».

Στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι αγαπά την οικογένειά του και συμφώνησε ότι οι οικογένειες μπορούν να έρθουν πιο κοντά με τέτοιου είδους προβλήματα υγείας.

«Μέσα από όλες αυτές τις οικογένειες το βλέπω σε καθημερινή βάση – τη δύναμη της οικογένειας που ενώνεται”, είπε. “Οποιαδήποτε ασθένεια, οποιαδήποτε αρρώστια, φέρνει τις οικογένειες κοντά», είπε σύμφωνα με το BBC.

«Θα τους βλέπω όσο πιο συχνά μπορώ»

“Θα βλέπω την οικογένειά μου όσο πιο συχνά μπορώ” είπε μεταξύ άλλων ο πρίγκιπας Χάρι, προαναγγέλλοντας κι άλλες επισκέψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Χάρι επισκέφθηκε τον πατέρα του στο Λονδίνο μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης της διάγνωσης, σε μια αεροπορική επίσκεψη που διήρκεσε μόνο μία νύχτα. Η Μέγκαν και τα παιδιά τους, ο πρίγκιπας Άρτσι και η πριγκίπισσα Λίλιμπετ, δεν τον συνόδευσαν στο ταξίδι.

Ο Χάρι πέρασε περίπου 45 λεπτά στο Clarence House με τον βασιλιά Κάρολο, αλλά δεν είδε τον αδερφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει διακόψει όλα τα δημόσια καθήκοντα όσο λαμβάνει θεραπεία.

ΒρετανίακαρκίνοςΒασιλιάς ΚάρολοςΠρίγκιπας Χάριειδήσεις τώρα