Κόσμος|16.02.2024 20:24

Αλεξέι Ναβάλνι: Ο Μπάιντεν «δείχνει» Πούτιν για τον θάνατό του

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν «δεν εξεπλάγη» αλλά δήλωσε «εξοργισμένος» για τον θάνατο του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι ο οποίος, όπως είπε, θα μπορούσε να ζήσει με ασφάλεια στην εξορία αλλά επέλεξε να επιστρέψει στη Ρωσία.

«Ο Πούτιν ευθύνεται για τον θάνατο του Ναβάλνι»

«Αντιστάθηκε με θάρρος απέναντι στη διαφθορά, τη βία και όλα τα άσχημα πράγματα που κάνει η κυβέρνηση του Πούτιν», είπε ο Μπάιντεν στο διάγγελμά του. «Ο Πούτιν ευθύνεται για τον θάνατο του Ναβάλνι», τόνισε.

Ο Λευκός Οίκος «δεν γνωρίζει επακριβώς» τι ήταν αυτό που στοίχισε τη ζωή στον Ναβάλνι και αναζητά περισσότερες πληροφορίες για το τι συνέβη. «Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη στον Ναβάλνι αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο θάνατός του ήταν συνέπεια (των πράξεων) του Πούτιν και των φονιάδων του», είπε ο Μπάιντεν.

Οι ρωσικές σωφρονιστικές αρχές είπαν νωρίτερα ότι ο σφοδρότερος επικριτής του προέδρου της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν έπεσε αναίσθητος και πέθανε έπειτα από μια βόλτα στη σωφρονιστική αποικία, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 30 ετών.

Η σύζυγος του Ναβάλνι, Γιούλια, είπε ενώπιον της Συνόδου του Μονάχου για την Ασφάλεια ότι δεν μπορεί να είναι βέβαιη ότι ο σύζυγός της είναι νεκρός, διότι «ο Πούτιν και η κυβέρνησή του… ψεύδονται ακατάπαυστα».

Ζαχάροβα για Ναβάλνι: Η Δύση κατέληξε σε αυθαίρετα συμπεράσματα πριν τον ιατροδικαστή

Ανακοίνωση εξέδωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα για τις υπόνοιες πως ο θάνατος του Αλεξέι Ναβάλνι ήταν δολοφονία.

Οι δυτικές κατηγορίες είναι «αποκαλυπτικές για την ίδια τη Δύση», σχολιάζει πως τα ιατροδικαστικά αποτελέσματα για το θάνατο του επικριτή του Κρεμλίνου δεν είναι ακόμα διαθέσιμα, όμως η Δύση έχει ήδη καταλήξει στα δικά της συμπεράσματα.

ΡωσίαθάνατοςΑλεξέι Ναβάλνιειδήσεις τώραΗΠΑΤζο Μπάιντεν