Κόσμος|16.02.2024 22:30

Τραμπ: Πρόστιμο «μαμούθ» δολαρίων για παραποίηση στοιχείων

Newsroom

Περισσότερα από 350 εκατομμύρια δολάρια θα πρέπει να καταβάλλει ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόφαση δικαστηρίου στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης κρίνοντας ότι σκόπιμα διόγκωσε την καθαρή του αξία κατά δισεκατομμύρια δολάρια για να εξαπατήσει τράπεζες και ασφαλιστές.

Με την ίδια απόφαση που αποτελεί πλήγμα για την επιχειρηματική δραστηριότητα του ίδιου και των γιων του, ο Τραμπ καλείται να περιορίσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην πολιτεία όπου έγινε γνωστός.

Σημαντικό πλήγμα για τον Τραμπ

Η απόφαση του δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου του Μανχάταν Άρθουρ Ένγκορον, αν δεν καταπέσει μετά την έφεση που σίγουρα θα καταθέσει ο Τραμπ, θα μπορούσε να προκαλέσει την αφαίρεση του ελέγχου του 77χρονου Τραμπ πάνω στον εμβληματικό Trump Tower και σε άλλα ακίνητά του στη Νέα Υόρκη.

Ήταν το τέλος μιας τρίμηνης αστικής δίκη που «τσαλάκωσε» την προσεκτικά καλλιεργημένη εικόνα του Τραμπ ως μεγιστάνα που ανέδειξε την εταιρεία του πατέρα του σε ένα από τα πιο διάσημα εμπορικά σήματα ακινήτων στον κόσμο, σχολιάζει η New York Post.

Το αναπόφευκτο τώρα ερώτημα είναι πότε και -κυρίως πώς- θα πληρώσει τόσα χρήματα. Όπως αναφέρει το BBC, το ποσό είναι πολύ μεγάλο, ακόμη και για έναν δισεκατομμυριούχο, αν και ούτε θα φτωχύνει, ούτε θα χρειαστεί να βγει στο μεροκάματο. Πώς, λοιπόν, θα μπορέσει να ξεπληρώσει;

Ντόναλντ ΤραμπΗΠΑδικαστήριοειδήσεις τώρα