Σερβία: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου ελληνικών συμφερόντων
NewsroomΕφιαλτικές στιγμές βίωσαν το βράδυ της Κυριακής (18/2) 106 επιβάτες πτήσης με προορισμό το Ντίσελντορφ από το Βελιγράδι.
Το αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν και το οποίο ανήκει στην εταιρία Marathon Airlines με έδρα την Αθήνα -αλλά πετούσε για λογαριασμό του σερβικού αερομεταφορέα Air Serbia- προσέκρουσε κατά την απογείωση από το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου στους φωτεινούς σηματοδότες στο τέρμα της πίστας.
Στην άτρακτο του αεροπλάνου και στο αριστερό πίσω πτερύγιο προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο αναγκαστικής προσγείωσης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Μεγάλη τρύπα στην άτρακτο και στο πτερύγιο
Το αεροπλάνο για 60 λεπτά πραγματοποιούσε κύκλους πάνω από το Βελιγράδι για να καταναλώσει τα καύσιμα, όπως ορίζει η διαδικασία για τέτοιες περιπτώσεις. Τελικά, προσγειώθηκε κανονικά και όλοι οι επιβάτες το εγκατέλειψαν με ασφάλεια. Το αεροπλάνο φέρει μία μεγάλη τρύπα στην άτρακτο όπως και στο πτερύγιο.
Όπως αναφέρθηκε από την διεύθυνση του αεροδρομίου πρόκειται για λάθος του πιλότου, ο οποίος εισήλθε σε άλλη πίστα απογείωσης που ήταν κοντύτερη από αυτήν που του υπέδειξε ο πύργος ελέγχου.
- Ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: «Συμφώνησα να μιλήσω με τους Ιρανούς» λέει ο Τραμπ - Κλιμάκωση προαναγγέλλει ο Νετανιάχου
- Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Πότε θα φτάσουν στην Ελλάδα οι αυξήσεις - «φωτιά» στις τιμές του πετρελαίου
- Νεκρή έγκυος στον Κολωνό: «Ψόφα σαν σκυλί» φώναζε ο 38χρονος όσο η γυναίκα ψυχορραγούσε
- «Στο είπα ότι θα χορέψουμε πάνω στον τάφο σου»: Ιρανή άναψε τσιγάρο με φωτογραφία του Χαμενεΐ