Σερβία: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου ελληνικών συμφερόντων
NewsroomΕφιαλτικές στιγμές βίωσαν το βράδυ της Κυριακής (18/2) 106 επιβάτες πτήσης με προορισμό το Ντίσελντορφ από το Βελιγράδι.
Το αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν και το οποίο ανήκει στην εταιρία Marathon Airlines με έδρα την Αθήνα -αλλά πετούσε για λογαριασμό του σερβικού αερομεταφορέα Air Serbia- προσέκρουσε κατά την απογείωση από το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου στους φωτεινούς σηματοδότες στο τέρμα της πίστας.
Στην άτρακτο του αεροπλάνου και στο αριστερό πίσω πτερύγιο προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο αναγκαστικής προσγείωσης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Μεγάλη τρύπα στην άτρακτο και στο πτερύγιο
Το αεροπλάνο για 60 λεπτά πραγματοποιούσε κύκλους πάνω από το Βελιγράδι για να καταναλώσει τα καύσιμα, όπως ορίζει η διαδικασία για τέτοιες περιπτώσεις. Τελικά, προσγειώθηκε κανονικά και όλοι οι επιβάτες το εγκατέλειψαν με ασφάλεια. Το αεροπλάνο φέρει μία μεγάλη τρύπα στην άτρακτο όπως και στο πτερύγιο.
Όπως αναφέρθηκε από την διεύθυνση του αεροδρομίου πρόκειται για λάθος του πιλότου, ο οποίος εισήλθε σε άλλη πίστα απογείωσης που ήταν κοντύτερη από αυτήν που του υπέδειξε ο πύργος ελέγχου.
- Χάος με μελισσοκόμο που εξαπέλυσε σμήνη από μέλισσες όταν πήγαν να κάνουν έξωση σε ηλικιωμένο καρκινοπαθή
- Η ζάμπλουτη κληρονόμος που γύρισε την πλάτη στην άνετη ζωή για να φτιάχνει βόμβες για τον IRA
- Κατάφερε το πιο απομονωμένο νησί του κόσμου να επινοήσει δίκη του γλώσσα; Τι δείχνει νέα έρευνα
- Αποκλειστικές φωτογραφίες-ντοκουμέντα: Παραπεταμένα τα μηχανήματα ασφαλείας στο Πρωτοδικείο Αθηνών