Κόσμος|19.02.2024 21:10

Νέα Υόρκη: 23χρονος είχε στήσει κρυφό εργαστήριο μεθαμφεταμίνης

Newsroom

Μια ιστορία βγαλμένη από τον κινηματογράφο αποκαλύφτηκε στη Νέα Υόρκη καθώς ένας 23χρονος είχε στήσει κρυφό εργαστήριο ναρκωτικών σαν του Breaking Bad.

Ειδικότερα, ο Matthew Leshinsky, ένας 23χρονος από το Farmingville, παραδέχτηκε ότι οργάνωσε μια επιχείρηση παρασκευής ναρκωτικών.

Η αποκάλυψη ήρθε στο φως της δημοσιότητας αφού ο Leshinsky, κάλεσε το 911 για να αναφέρει μια υποτιθέμενη διάρρηξη στην επιχείρησή του, μόνο και μόνο για να ανακαλύψουν οι αστυνομικοί που ανταποκρίθηκαν ένα παράνομο εργαστήριο αφιερωμένο στην παραγωγή μεθαμφεταμίνης και διμεθυλοτρυπταμίνης (DMT), μεταξύ άλλων ελεγχόμενων ουσιών. 

Το χρονικό

Ήταν μια συνηθισμένη μέρα στη Ρονκονκόμα όταν το τοπικό αστυνομικό τμήμα δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον Leshinsky, ο οποίος ανέφερε μια διάρρηξη στις εγκαταστάσεις της επιχείρησής του. Περιμένοντας να ερευνήσουν ένα έγκλημα ρουτίνας, οι αστυνομικοί αντί αυτού αντίκρισαν μια σκηνή που θα σηματοδοτούσε την αρχή του τέλους για την παράνομη αυτοκρατορία του Leshinsky.  Ένα σπασμένο κομμάτι γυαλί τους οδήγησε σε ένα κρυφό δωμάτιο, έναν χώρο που είχε μετατραπεί σε ένα πλήρως λειτουργικό εργαστήριο ναρκωτικών, εξοπλισμένο για την παρασκευή μεθαμφεταμίνης και DMT.

Αυτή η αρχική ανακάλυψη προκάλεσε ενδελεχή έρευνα, η οποία κατέληξε στην κατάσχεση πάνω από 100 τεμαχίων εργαστηριακού εξοπλισμού, 40.000 δολαρίων σε μετρητά και σημαντικών ποσοτήτων έκστασης, κεταμίνης και μεθαμφεταμίνης. Η κλίμακα και η πολυπλοκότητα της επιχείρησης παρέπεμπαν σε ένα επίπεδο σχεδιασμού και φιλοδοξίας που ξεπερνούσε κατά πολύ τις συνηθισμένες εγκληματικές προσπάθειες.

«Αυτός ο κατηγορούμενος διατηρούσε ένα εργαστήριο ναρκωτικών τύπου Breaking Bad και προσπαθούσε να το κρύψει με το πρόσχημα μιας νόμιμης επιχείρησης. Στη συνέχεια παραδόθηκε κατά λάθος όταν ανέφερε ότι στην ίδια επιχείρηση σημειώθηκε διάρρηξη», ανέφερε σε δήλωσή του ο εισαγγελέας της κομητείας Σάφολκ, Ρέιμοντ Τίρνεϊ.

Την Πέμπτη, ο Leshinsky δήλωσε ένοχος σε εννέα κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων πολλών κατηγοριών για εγκληματική κατοχή ουσιών. Θα επανέλθει στο δικαστήριο για την επιβολή ποινής στις 20 Μαρτίου.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους αξιωματικούς του αστυνομικού τμήματος της κομητείας Σάφολκ που εντόπισαν τα στοιχεία ενός παράνομου εργαστηρίου ναρκωτικών κατά την αρχική τους ανταπόκριση στον τόπο του εγκλήματος, καθώς και τους εισαγγελείς μας και άλλα μέλη των αρχών επιβολής του νόμου για τις συνεργατικές τους προσπάθειες να ερευνήσουν περαιτέρω αυτόν τον κατηγορούμενο και να τον καταστήσουν υπεύθυνο για τα θανατηφόρα ναρκωτικά που έβγαλε στους δρόμους της κομητείας Σάφολκ», δήλωσε ο Τίρνεϊ

Breaking Badειδήσεις τώραναρκωτικάΝέα Υόρκη