Αλ Σίσι: Θα υπερασπιστούμε τους Άραβες του Κόλπου σε περίπτωση απειλής
NewsroomΟ Αιγύπτιος πρόεδρος 'Αμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι δήλωσε πως ο στρατός θα προασπίσει τους Άραβες του Κόλπου αν βρεθούν αντιμέτωποι με οποιαδήποτε άμεση απειλή, ανέφερε σήμερα μια φιλοκυβερνητική εφημερίδα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Youm7, ο Σίσι είπε επίσης, απαντώντας σε ερώτηση για τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν: «Η αστάθεια μας επηρεάζει όλους και όποιο κράτος έχει αστάθεια επηρεάζει όλους εμάς».
Η Αίγυπτος του Σίσι που είναι σύμμαχος με τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προσχώρησε τον περασμένο χρόνο στο μποϊκοτάζ του Κατάρ από τις χώρες αυτές και αντιτίθεται στην επιρροή του Ιράν στην περιοχή.
«Οι αραβικοί λαοί μας πρέπει να παραμείνουν ενήμεροι και να έχουν πραγματική συναίσθηση του τι περνάει η περιοχή», δήλωσε ο Σίσι, σύμφωνα με τη Youm7.
«Στεκόμαστε δίπλα στους αδελφούς μας του Κόλπου με όλη μας την καρδιά, και αν η ασφάλεια του Κόλπου απειληθεί άμεσα από οποιονδήποτε, ο αιγυπτιακός λαός, ακόμη και πριν από τους ηγέτες του, δεν θα το αποδεχθεί αυτό και θα κινητοποιήσει δυνάμεις για να προστατεύσει τα αδέλφια του».
- Συνταγματική Αναθεώρηση: Για ποιο λόγο η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων
- Η σχέση του «Daniel» με τη φονική έκρηξη και οι ελλείψεις στη «Βιολάντα»: Πραγματογνώμονας εξηγεί
- «Χορός» Ρίχτερ με 22 δονήσεις σε δύο ώρες στα Καλάβρυτα - Στα 3,6 ο μεγαλύτερος σεισμός
- Πάνω από 3.500 άνθρωποι ζουν καθηλωμένοι στο κρεβάτι λόγω κλινικής παχυσαρκίας