Κόσμος|20.02.2024 16:48

Ρωσία: Νέα ποινική υπόθεση σε βάρος του αδελφού του Ναβάλνι

Newsroom

Η Ρωσία ξεκίνησε μια νέα ποινική υπόθεση κατά του Όλεγκ Ναβάλνι, αδερφού του εκλιπόντος ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Τι έχει γίνει γνωστό

Το TASS δεν αναφέρει βάσει ποιού άρθρου του Ποινικού Κώδικα άνοιξε η υπόθεση , αλλά αναφέρει ότι η αστυνομία αναζητεί τον Όλεγκ Ναβάλνι ο οποίος ήδη έχει συμπεριληφθεί στην λίστα των καταζητουμένων για άλλη υπόθεση.

Το 2014 ο Όλεγκ Ναβάλνι καταδικάστηκε σε 3,5 χρόνια φυλάκιση για απάτη σε μια υπόθεση που οι επικριτές του Κρεμλίνου λένε ότι ήταν κατασκευασμένη και σχεδιασμένη για να ασκήσει πιέσεις στον αείμνηστο αδερφό του.

Ανεξάρτητη έρευνα για το θάνατο Ναβάλνι ζητεί και η Γαλλία

Την ίδια στιγμή, και η Γαλλία ζήτησε τη  «ανεξάρτητης και εις βάθος» έρευνας για τον θάνατο στη φυλακή του Ρώσου αντιπολιτευόμενου

«Η Γαλλία καθιστά τις ρωσικές αρχές πλήρως υπεύθυνες για τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι, οι συνθήκες κράτησης του οποίου είχαν σε μεγάλο βαθμό επιδεινωθεί μετά τη μεταφορά του σε σωφρονιστική αποικία» και «απαιτεί να διεξαχθεί ανεξάρτητη και εις βάθος έρευνα» για τον θάνατό του, γράφει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ.

Η Γαλλία «καλεί για άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατούμενων στη Ρωσία και εκφράζει ιδιαίτερα τη ζωηρή ανησυχία της για την κρίσιμη κατάσταση της υγείας του αντιπολιτευόμενου Βλαντίμιρ Καρά-Μουρζά», που καταδικάστηκε πέρυσι σε 25ετή κάθειρξη, πρόσθεσε.

Μπλόκαραν το λογαριασμό της Ναβάλναγια στο Χ

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο λογαριασμός της χήρας του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Γιούλια Ναβάλναγια στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ (πρώην Twitter) εμφανίσθηκε σήμερα για ένα σύντομο διάστημα μπλοκαρισμένος.

«Ο λογαριασμός είναι σε αναστολή της λειτουργίας του», έγραφε μια ειδοποίηση στον λογαριασμό της. Ωστόσο, αργότερα έγινε γνωστό ότι αποκαταστάθηκε η πρόσβαση σε αυτόν.

Ρωσίαθάνατοςέρευναειδήσεις τώραΑλεξέι Ναβάλνι