Κόσμος|21.02.2024 17:44

Στη φυλακή influencer που έδινε tips ανατροφής και τα παιδιά ήταν υποσιτισμένα

Newsroom

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση διάσημη YouTuber, με περισσότερους από δύο εκατ. ακόλουθους, για κακοποίηση παιδιών στις ΗΠΑ.

Η Ρούμπι Φράνκε είχε γίνει γνωστή ως influencer επειδή έδινε συμβουλές ανατροφής ανεβάζοντας κυρίως βίντεο με τα δικά της παιδιά και την αυστηρή ανατροφή που ακολουθούσε, με γνώμονα την πειθαρχία -όπως δήλωνε η ίδια.

Η Youtuber συνελήφθη τον Αύγουστο, όταν ο 12χρονος γιος της, υποσιτισμένος, απέδρασε από το σπίτι τους για να βρει φαγητό και νερό σε γειτονικό σπίτι. Μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία, έφερε τραύματα που έδειχναν ότι τον έδεναν με σχοινί.

Οι Αρχές διαπίστωσαν πως και η 20χρονη κόρη της Φράνκε ήταν υποσιτισμένη και με σημάδια κακοποίησης.

 

Ζήτησε «συγγνώμη»

Η 42χρονη ζήτησε συγγνώμη ενώ άκουγε την καταδικαστική απόφαση. Προηγουμένως είχε δηλώσει ένοχη σε τέσσερις από τις έξι κατηγορίες για την πείνα και την κακοποίηση των παιδιών.

Πλέον αντιμετωπίζει τέσσερις ποινές από ένα έως 15 έτη η καθεμία και χρηματικό πρόστιμο δεκάδων χιλιάδων δολαρίων. Οι ποινές θα εκτελεστούν διαδοχικά και είναι το ανώτατο όριο για κάθε κατηγορία, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Γιούτα.

 

Σε ανάλογη ποινή καταδικάστηκε και η πρώην επιχειρηματική συνέταιρός της, Τζόντι Χίλντεμπραντ.

«Το περιβάλλον θύμιζε στρατόπεδο συγκέντρωσης»

Στο δικαστήριο, ο εισαγγελέας της Γιούτα δήλωσε ότι δύο από τα παιδιά της Φράνκε, ηλικίας 9 και 11 ετών τότε, ζούσαν σε «περιβάλλον που θύμιζε στρατόπεδο συγκέντρωσης».

«Τα παιδιά στερούνταν τακτικά φαγητό, νερό, κρεβάτια για να κοιμηθούν και σχεδόν κάθε μορφή ψυχαγωγίας», δήλωσε.

Στα βίντεό της έδειχνε μία οικογένεια Μορμόνων των προαστίων να κάνει μαθήματα στο σπίτι, να μαγειρεύει, να τρώει.

 

Όμως οι θαυμαστές της άρχισαν να γίνονται καχύποπτοι το 2020, όταν ένας από τους γιους της ανέφερε ότι είχε αναγκαστεί να κοιμάται πάνω σε ένα σάκο με φασόλια για επτά μήνες.

κακοποίησηinstagramYoutuberinfluencerειδήσεις τώρα