Κόσμος|21.02.2024 18:21

Θρίλερ με τον Ρώσο πιλότο που αυτομόλησε: Τον σκότωσαν με ρωσικές σφαίρες;

Newsroom

Με ρωσικές σφαίρες σκότωσαν 28χρονο πιλότο που είχε αυτομολήσει στην Ουκρανία και βρέθηκε πριν από λίγες μέρες νεκρός στην Ισπανία.

Ο Μαξίμ Κουζμίνοφ λίγο πριν τον θάνατο του φέρεται να είχε επικοινωνήσει με την πρώην σύντροφο του και να της είχε αποκαλύψει την τοποθεσία του. Από τη συνομιλία αυτή εικάζεται ότι τον εντόπισαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. 

Λίγο πριν τον δολοφονήσουν επικοινώνησε με πρώην σύντροφο του 

«Γνωρίζουμε ότι είχε καλέσει μια πρώην φίλη του στην Ισπανία και στη συνέχεια βρέθηκε νεκρός. Αυτό το τηλεφώνημα θα μπορούσε να έχει υποκλαπεί από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες», μεταδίδουν τα ισπανικά ΜΜΕ.

Όσον αφορά τις ρωσικές σφαίρες που βρέθηκαν κοντά στη σορό του πηγές που παρακολουθούν στενά την υπόθεση μιλούν για ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους σκέφτονται να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Κουζμινόφ και να περάσουν στην άλλη πλευρά, ότι το Κρεμλίνο εν τέλει θα τους βρει και θα τους τιμωρήσει.

Η αυτομόληση του Κουζίνοφ είχε παρουσιαστεί ως μεγάλη επιτυχία των ουκρανικών δυνάμεων.Ο νεαρός πιλότος το είχε σκάσει από τη Ρωσία τον Αύγουστο 2023 με ένα κλεμμένο ελικόπτερο Μi-8 και είχε προσγειωθεί σε μία ουκρανική βάση. Έκτοτε ζούσε στην Ισπανία με νέα ταυτότητα.

ΟυκρανίαΙσπανίαπιλότοςειδήσεις τώραΡωσία