Κόσμος|21.02.2024 21:36

Ανακαλύφθηκε νέος είδος ανακόντα: Είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο

Newsroom

Ερευνητές ανακάλυψαν ένα νέο είδος Πράσινου Ανακόντα στον Αμαζόνιο. Με μήκος 8 μέτρα και βάρος 199 κιλών εικάζεται ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο φίδι στον κόσμο.

Το πελώριο ανακόντα έχει το πάχος ενός λάστιχου αυτοκινήτου και το κεφάλι του έχε το μέγεθος ενός ανθρώπινου κεφαλιού.Ωστόσο, ο 40χρονος ζωολόγος και παρουσιαστής Vonk Freek δεν δίστασε να κολυμπήσει πλάι του.

Γιατί είναι διαφορετικό είδος 

Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό μόνο ένα είδος Πράσινου Ανακόντα, που ζει, επίσης, στον Αμαζόνιο.  Ωστόσο, το ανακόντα που ανακάλυψαν οι ερευνητές είναι ένα εντελώς διαφορετικό είδος, καθώς έχουν διαφορετικό DNA.

Στο συγκεκριμένο ανακόντα δόθηκε η ονομασία Eunectes akayima, που σημαίνει «Βόρειο Πράσινο Ανακόντα». Όπως διευκρινίζει ο ζωολόγος  «τα γιγάντια φίδια - είναι στην πραγματικότητα δύο διαφορετικά είδη.Τα πράσινα ανακόντα που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του Αμαζονίου φαίνεται να ανήκουν σε ένα εντελώς διαφορετικό είδος αν και με την πρώτη ματιά φαίνονται σχεδόν πανομοιότυπα».

Ο Vonk Freek  επισημαίνει ότι το DNA τους είναι διαφορετικό κατά 5,5% και υπενθυμίζει ότι το DNA των ανθρώπων με τους χιμπατζήδς διαφοροποιείται μόνο κατά 2%.

ερευνητέςφίδιειδήσεις τώραΑμαζόνιος