Κόσμος|26.02.2024 12:17

Βρυξέλλες: Βγήκαν τα τρακτέρ στους δρόμους - Φωτιές και ένταση στα μπλόκα

Newsroom

Τεταμένο είναι το κλίμα στο κέντρο των Βρυξελλών, με τους αγρότες να διακόπτουν με τα τρακτέρ τους την κυκλοφορία σε όλη την πόλη πραγματοποιώντας διαμαρτυρία έξω από την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Γεωργίας.

Εικόνες χάους 

Στην καρδιά του Βελγίου επικρατούν εικόνες χάους, με την Αστυνομία να έχει στήσει συρματοπλέγματα έξω από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και να ρίχνει στους εκατοντάδες διαμαρτυρόμενους νερό, την ώρα που οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιές σε ελαστικά, πέταξαν κοπριά στο δρόμο και έσπασαν τα οδοφράγματα της αστυνομίας, πλησιάζοντας το μέγαρο στο οποίο συνεδριάζουν οι υπουργοί.

Οι αγρότες σε διάφορες χώρες της ΕΕ - μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία - διαμαρτύρονται για τις περιβαλλοντικές πολιτικές της ΕΕ, καθώς αγωνίζονται για τα μειωμένα εισοδήματά τους, το υψηλό κόστος και τον ανταγωνισμό από τις φθηνές εισαγωγές.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι Ευρωπαίοι αγρότες πραγματοποίησαν μια θορυβώδη διαμαρτυρία στις Βρυξέλλες, βάζοντας φωτιές μπροστά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η αστυνομία προειδοποίησε τους κατοίκους των Βρυξελλών να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς σήμερα, καθώς έστησαν μπλόκο στην περιοχή γύρω από την Rue de la Loi. Οι σταθμοί του μετρό Schuman και Maalbeek έκλεισαν επίσης, σύμφωνα με το Politico.

Τα μπλόκα των αγροτών θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα.

αγρότεςδιαμαρτυρίαεπεισόδιαΒρυξέλλεςειδήσεις τώρα