Κόσμος|28.02.2024 09:38

Μπάιντεν: Η «βοήθεια» της Τέιλορ Σουίφτ, η «μπηχτή» για τη μνήμη του Τραμπ και το παγωτό χωνάκι

Newsroom

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν έδωσε μια διαφορετική συνέντευξη στην ψυχαγωγική εκπομπή του Late Night with Seth Meyers, όπου  αστειεύτηκε για την υποστήριξη της Τέιλορ Σουίφτ, την ηλικία του αλλά και πέταξε βέλη στον - από τι φαίνεται - αντίπαλό του στις επερχόμενες εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ.

«Είναι απόρρητο»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Μέγιερς ρώτησε τον Μπάιντεν σχετικά με μια θεωρία συνωμοσίας που διαδίδεται μεταξύ ορισμένων συντηρητικών ότι η Τέιλορ Σουίφτ και ο παίκτης των Kansas City Chiefs,Τράβις Κέλσι, βοηθούν μυστικά τους Δημοκρατικούς να κερδίσουν τις εκλογές του Νοεμβρίου.

«Μπορείτε να επιβεβαιώσετε ή να αρνηθείτε ότι υπάρχει ενεργή συνωμοσία μεταξύ εσάς και της δεσποινίδας Σουίφτ;»  ρώτησε ο Meyers.

«Από πού παίρνετε αυτές τις πληροφορίες, είναι απόρρητες», απάντησε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι η Σουίφτ τον υποστήριξε για την προεδρία το 2020. Ο Μέγιερς συνέχισε ρωτώντας την αν θα τον υποστηρίξει ξανά, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος να προσθέσει γελώντας: «Σας είπα ότι είναι απόρρητο».

Ο άλλος δεν μπορεί να θυμηθεί το όνομα της γυναίκας του

Ο Μπάιντεν, ο οποίος στα 81 του χρόνια είναι ο γηραιότερος πρόεδρος των ΗΠΑ, απάντησε επίσης στις ανησυχίες σχετικά με την ηλικία του, λέγοντας: "Πρέπει να ρίξετε μια ματιά στον άλλον τύπο, είναι περίπου όσο και εγώ, αλλά δεν μπορεί να θυμηθεί το όνομα της γυναίκας του".

Ήταν μια προφανής αναφορά στην εμφάνιση του Ντόναλντ Τραμπ το περασμένο Σαββατοκύριακο, κατά την οποία ο πρώην πρόεδρος μπέρδεψε σύμφωνα με πολλούς το όνομα της γυναίκας του. Μιλώντας στην Ουάσινγκτον, ο Τραμπ άρχισε να χειροκροτεί την πρώην «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ, και να λέει πόσο «την αγαπάει ο κόσμος». «Ω, κοιτάξτε αυτή τη Mercedes (αντί να πει Μελάνια), είναι πολύ καλή», είπε καθώς το κοινό συνέχισε το χειροκρότημα.

Ο Μπάιντεν πρόσθεσε ότι αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι «πόσο παλιές είναι οι ιδέες σου» και συνέχισε να κατακεραυνώνει τον Τραμπ και τους Ρεπουμπλικάνους επειδή υποστηρίζουν την ανατροπή της πρόσβασης στην άμβλωση και άλλες πολιτικές που αποτελούν «σταθερές αμερικανικές θέσεις» εδώ και δεκαετίες.

Ο πρόεδρος επέκρινε επίσης τον Τραμπ επειδή επαίνεσε όσους συμμετείχαν στην εξέγερση του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου 2021 και επειδή δεσμεύτηκε να δώσει χάρη σε όσους επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και προσπάθησαν να ανατρέψουν τις προεδρικές εκλογές του 2020.

«Αυτό συμβαίνει στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης», δήλωσε ο Μπάιντεν. «Αυτό δεν συμβαίνει στην Αμερική».

Το παγωτό

Μετά την εμφάνισή του στο talkshow ο Μπάιντεν απήλαυσε μαζί με τον Μάγιερς ένα παγωτό χωνάκι στον ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης, όπου έγιναν τα γυρίσματα της εκπομπής.

ΗΠΑειδήσεις τώραΤζο Μπάιντεν