Κόσμος|28.02.2024 23:37

ΗΠΑ: Τι έδειξε το ετήσιο check up του Μπάιντεν - Δεν υπεβλήθη σε γνωστικό τεστ

Newsroom

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποβλήθηκε την Τετάρτη σε ετήσιες ιατρικές εξετάσεις σε στρατιωτικό νοσοκομείο στα προάστια του Μέριλαντ και δήλωσε ότι είναι «εντάξει» εν μέσω ανησυχιών για την ηλικία του, καθώς ο 81χρονος διεκδικεί την επανεκλογή του τον Νοέμβριο.

Τι δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος

Ντυμένος με κοστούμι, ο Μπάιντεν έφυγε από τον Λευκό Οίκο νωρίς την Τετάρτη για την εξέταση και επέστρεψε λίγες ώρες αργότερα. Μόλις επέστρεψε στον Λευκό Οίκο δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα αποτελέσματα δεν διέφεραν από τις εξετάσεις που είχε κάνει το προηγούμενο έτος.

«Δεν υπάρχει τίποτα διαφορετικό από πέρυσι», δήλωσε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους σχετικά με τα αποτελέσματα. «Όλα είναι υπέροχα».

Οι γιατροί δήλωσαν ότι ο Μπάιντεν ήταν υγιής και «ικανός για υπηρεσία» κατά την περσινή φυσική εξέταση, η οποία περιελάμβανε την αφαίρεση μιας βλάβης από το στήθος του και τον κήρυξαν απαλλαγμένο από συμπτώματα μακρού COVID μετά την περιπέτειά του με τον ιό το 2022.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η εκπρόσωπος του Λευκού Οικού Καρίν Ζαν-Πιέρ έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφου τόνισε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν υποβλήθηκε σε γνωστικό τεστ, καθώς δεν το χρειάζεται.

ειδήσεις τώραΤζο Μπάιντενιατρικές εξετάσειςΛευκός Οίκος