Κόσμος|01.03.2024 14:28

Η εξομολόγηση της κόρης της Μπριζίτ Μακρόν: Πώς αντιμετώπισε τη σχέση της μητέρας της με τον κάποτε μαθητή της

Newsroom

Η θετή κόρη του Εμανουέλ Μακρόν μίλησε για πρώτη φορά για τη σχέση της μητέρας της με τον μελλοντικό πρόεδρο της Γαλλίας.

Σε μια συνέντευξη που προκαλεί συζητήσεις, η κόρη της Μπριζίτ Μακρόν, Τίφανι Οζιέρ αναφέρει πόσο «πληγώθηκε» από την «απαγορευμένη σχέση» μεταξύ μιας παντρεμένης δασκάλας και ενός έφηβου μαθητή.

Φήμες και ύβρεις

Η Οζιέρ μιλώντας στο Paris Match, περιγράφει πως ήταν μόλις 10 ετών όταν ανακάλυψε ότι η μητέρα της έβλεπε έναν μαθητή 25 χρόνια νεότερό της. Η Μπριζίτ ήταν ακόμη παντρεμένη, και είχε τρία μικρά παιδιά και όπως λέει η κόρη της, δέχονταν ύβρεις και επιθέσεις λόγω της σχέσης της μητέρας της, ζώντας στην μικρή κοινότητα της Αμιένης, στη βόρεια Γαλλία.

 

«Έμαθα πολλά για την ανθρώπινη φύση», αναφέρει η 40χρονη Οζιέρ. «Ξέρω ότι, σε αυτές τις στιγμές, πρέπει να επικεντρωνόμαστε στο ουσιώδες και να προχωρούμε μπροστά χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη την κριτική. Οι επιθέσεις, οι ύβρεις, οι κρίσεις. Δεν ήταν ακόμη η εποχή των κοινωνικών δικτύων, αλλά βρισκόμασταν σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Τα πάντα ήταν γνωστά», επισημαίνει.

«Παρ' όλα αυτά, σταθήκαμε όρθιοι. Απέκτησα ένα ανοιχτό μυαλό, την επιθυμία να προχωρήσω μπροστά χωρίς να ακούω τον θόρυβο και απέκτησα μεγαλύτερη ανοχή», τονίζει.

Χωρισμός

Η Οζιέρ δηλώνει επίσης πως ήταν ιδιαίτερα αναστατωμένη που ο πατέρα της, Αντρέ Λουίς Οζιέρ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι τους το 1994, παρόλο που δεν χώρισε την Μπριζίτ  μέχρι το 2006, επιτρέποντας στον Εμανουέλ Μακρόν να την παντρευτεί ένα χρόνο αργότερα.

«Ένας οικογενειακός χωρισμός μπορεί να είναι θλίψη και ευκαιρία. Η ανασύνθεση μπορεί να αποδειχθεί εμπλουτισμός. Έχω έναν αγαπημένο πατέρα και πατριό», λέει.

Το Paris Match περιγράφει πως «η Τίφανι Οζιέρ ήταν παιδί όταν ξέσπασε το σκάνδαλο». Το περιοδικό περιγράφει πως «ο νεαρός Εμανουέλ χτυπούσε συχνά το κουδούνι στο σπίτι των Οζιέρ και οι φήμες διαδίδονταν. Φήμες που είχαν φυσικά αντίκτυπο στα τρία παιδιά του σπιτιού».

Η αδερφή της Τίφανι, η Λόρενς ήταν 17 ετών εκείνη την εποχή και συμμαθήτρια του Μακρόν. Η 40χρονησημειώνει πως οι φήμες για μια απαγορευμένη σχέση» ήταν τρομακτικές για όλα τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένου του αδελφού της, Σεμπαστιέν, που ήταν τότε 19 ετών.

Όλοι ήταν μαθητές στο La Providence, το ρωμαιοκαθολικό λύκειο της Αμιένης, όπου η Μπριζίτ ήταν καθηγήτρια θεάτρου.

Πληγώθηκε που έλεγαν πως η Μπριζίτ γεννήθηκε άνδρας 

Η Τίφανι επίσης αναφέρει πως πληγώθηκε από τους ισχυρισμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η μητέρα της γεννήθηκε άνδρας. «Ανησυχώ για το επίπεδο της κοινωνίας όταν ακούω αυτά που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με το ότι η μητέρα μου είναι άνδρας», λέει ακόμα.

Μπριζίτ ΜακρόνΓαλλίαειδήσεις τώραΕμανουέλ Μακρόν