Κόσμος|01.03.2024 13:23

Τουρκικό ΥΠΕΞ για το νέο μακελειό στη Γάζα: Το Ισραήλ πρόσθεσε άλλο ένα έγκλημα

Μαρία Ζαχαράκη

«Το Ισραήλ πρόσθεσε ένα νέο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, σκοτώνοντας Παλαιστίνιους στην πλατεία Ναμπούλσι», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ, στην πρώτη αντίδραση εκ μέρους Άγκυρας για το νέο μακελειό στη Γάζα.

«Καταστροφή με παγκόσμιες συνέπειες»

«Το γεγονός ότι το Ισραήλ, το οποίο καταδίκασε τους κατοίκους της Γάζας σε πείνα, αυτή τη φορά στοχοποίησε αθώους πολίτες που περίμεναν στην ουρά για ανθρωπιστική βοήθεια είναι απόδειξη ότι στοχεύει να καταστρέψει συνειδητά και συλλογικά τον παλαιστινιακό λαό.

Το Ισραήλ πρέπει να τερματίσει αμέσως τη στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα, αλλά η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει την κοινή λογική και τη συνείδηση να πάρει αυτή την απόφαση.

Όλος ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι φρικαλεότητες στη Γάζα πρόκειται να μετατραπούν σε καταστροφή που θα έχει παγκόσμιες επιπτώσεις πέρα από την περιοχή. Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε όλους όσοι έχουν επιρροή στην ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσουν τις θηριωδίες στη Γάζα», αναφέρει το δελτίο τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ.

«Fake news» διαδίδει ο ισραηλινός στρατός

Στη συνέχεια η Διεύθυνση Παραπληροφόρησης της τουρκικής προεδρίας διέψευσε τους ισχυρισμούς που κοινοποιήθηκαν στους επίσημους λογαριασμούς του ισραηλινού στρατού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «δεκάδες Παλαιστίνιοι που κατέκλυσαν φορτηγά με βοήθεια στη Γάζα πέθαναν λόγω του συνωστισμού και της καταπόνησης από τα φορτηγά».

«Ο κατοχικός ισραηλινός στρατός άνοιξε απευθείας πυρ εναντίον πολιτών που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια στον κόμβο Nablusi στην οδό Rashid στα νότια της Γάζας. Από τον συνολικό αριθμό των θυμάτων που προέκυψαν από την επίθεση μέχρι στιγμής, 112 έχουν χάσει τη ζωή τους.

Αξιωματούχοι οργανώσεων όπως τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) και η Ευρωμεσογειακή Επιτροπή Παρακολούθησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Euro-Med), οι οποίες παρακολουθούν την ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή, επιβεβαίωσαν ότι ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε την επίθεση.

Διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και οργανισμοί μέσων ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι η επίθεση του ισραηλινού στρατού σκότωσε δεκάδες Παλαιστίνιους.

Το Ισραήλ, το οποίο έχει σκοτώσει πάνω από 30 χιλιάδες Παλαιστίνιους στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, έχει χρησιμοποιήσει εκστρατείες παραπληροφόρησης για να χειραγωγήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη- η παραπληροφόρηση αυτή δεν πρέπει να πιστώνεται».

ΤουρκίαΙσραήλΛωρίδα της ΓάζαςΠαλαιστίνηειδήσεις τώρα