Brexit: Απογοητευμένος ο Τζόνσον για τις αποφάσεις Μέι
NewsroomΟ Μπόρις Τζόνσον, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας και υπέρμαχος του Brexit, δήλωσε σήμερα ότι το σχέδιο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να καθυστερήσει την αποχώρηση και να ξεκινήσει συνομιλίες με το αντιπολιτευόμενο Εργατικό κόμμα θα παραδώσει την εξουσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Τώρα φαίνεται πάρα πολύ πιθανό η βρετανική εμπορική πολιτική και οι νομοθετικές εξουσίες να παραδοθούν στις Βρυξέλλες – χωρις να έχει λόγο το Ηνωμένο Βασίλειο», έγραψε στο Twitter.
«Όπως έχουν τα πράγματα, είμαστε τώρα αντιμέτωποι με τη γελοία πιθανότητα να αναγκαστούμε να συμμετάσχουμε στις ευρωεκλογές, τρία χρόνια αφού φύγαμε από την ΕΕ και έχοντας συμφωνήσει σε όρους αποχώρησης που δεν θυμίζουν σε τίποτα αυτά που υποσχεθήκαμε στον λαό όταν ψήφισαν» υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα, πρόσθεσε.
Μιλώντας στο Sky News εξάλλου, ο Τζόνσον είπε ότι το Brexit έχει πλέον γίνει «μαλακό σε σημείο διάλυσης» και δήλωσε βαθύτατα απογοητευμένος από τις αποφάσεις της Μέι. Η χώρα είναι πιθανόν να παραμείνει σε μια τελωνειακή ένωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποίησε.
«Νομίζω ότι είναι πολύ απογοητευτικό που η διαδικασία του Brexit έχει τώρα ανατεθεί στον Τζέρεμι Κόρμπιν και το Εργατικό κόμμα και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα σχεδόν σίγουρα, αν περάσει η άποψη του Κόρμπιν, θα είναι να παραμείνουμε στην τελωνειακή ένωση», είπε.
- Πύρινος όλεθρος σε Γαλλία και Ισπανία: Χιλιάδες στρέμματα στάχτη - Νέο ευρωπαϊκό καθεστώς οι megafires
- Θολό το τοπίο για τον θάνατο της 42χρονης στη Σύρο: Τι αναμένεται να ρίξει «φως» και οι απολογίες
- Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: «Είμαι αθώος - Η Μαρία πυροβόλησε τον γιο της και μετά αυτοκτόνησε», λέει ο Ιταλός
- Κύπρος: Σάλος με γιγαντοαφίσα στα εβραϊκά σε αυτοκινητόδρομο - Απεικονίζει Ισραηλινό υποψήφιο πρωθυπουργό