Κόσμος|04.03.2024 11:21

Ρεσιτάλ… σαρδάμ στις ΗΠΑ: Ο Τραμπ μπέρδεψε τον Μπάιντεν με τον Ομπάμα

Newsroom

Σε ρεσιτάλ σαρδάμ έχει μετατραπεί η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, καθώς μετά τα «λάθη» του Τζο Μπάιντεν τη σκυτάλη παίρνει ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος έκανε και αυτός τις δικές του γκάφες.

Η πιο πρόσφατη έγινε σε προεκλογική συγκέντρωση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια, σε μια κατάμεστη αίθουσα. «Ο Πούτιν σέβεται τόσο λίγο τον Ομπάμα, που αρχίζει να πετάει πυρηνικές απειλές. Ναι, καλά ακούσατε, πυρηνικές απειλές. Άρχισε να μιλάει για πυρηνικά όπλα», είπε ο Τραμπ το Σάββατο.

Την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε το λάθος το ακροατήριο παρακολουθούσε με απορία, καθώς η θητεία του Ομπάμα έληξε πριν από επτά και πλέον χρόνια.

 Έχει ξανακάνει το ίδιο λάθος

Μάλιστα, είναι η τρίτη φορά που ο 77χρονος Τραμπ μπέρδεψε τον νυν πρόεδρο με τον Ομπάμα το τελευταίο εξάμηνο.

Πρόσφατα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε αποκαλέσει «Μερσέντες» τη σύζυγό του Μελάνια, ενώ μπέρδεψε και την εσωκομματική αντίπαλό του, Νίκι Χέιλι, με τη Δημοκρατική πρώην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

Η 52χρονη Χέιλι, που παρά τις ήττες της -και τη μόλις μία νίκη της μέχρι στιγμής, στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον- στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, προσπαθεί να προβληθεί ως νεότερη, υγιέστερη επιλογή για τους ψηφοφόρους, αναφερόμενη στους Τραμπ και Μπάιντεν ως «γκρινιάρηδες γέρους» στις διαφημίσεις της προεκλογικής της καμπάνιας.

Μπαράκ ΟμπάμαΤζο Μπάιντενειδήσεις τώραΝτόναλντ ΤραμπΗΠΑ