Κόσμος|04.03.2024 15:50

Ελλάδα - Αρμενία - Τουρκία: Σχέσεις σε διπλό ταμπλό...

Μαρία Ζαχαράκη

Οι σχέσεις της Αρμενίας με την Ελλάδα και την Τουρκία φαίνεται να εξελίσσονται σε... διπλό ταμπλό το τελευταίο διάστημα.

Η επίσκεψη σήμερα του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια στην Αρμενία, όπου αναμένεται να συζητήσει μία σειρά από θέματα διμερούς αμυντικής συνεργασίας με τον Αρμένιο ομόλογό του Σούρεν Παπικιάν, έρχεται την ίδια ώρα που ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου της Αρμενίας και ειδικός εκπρόσωπος στη διαδικασία εξομάλυνσης με την Τουρκία, Ρούμπεν Ρουμπινιάν, σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Daily Sabah δηλώνει ότι η Αρμενία είναι έτοιμη για πλήρη ομαλοποίηση με την Άγκυρα και εξηγεί αναλυτικά τη σημερινή κατάσταση στις σχέσεις Άγκυρας-Ερεβάν.

Η επίσκεψη Δένδια στην Αρμενία και οι επαφές του για ζητήματα συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας τυγχάνουν πάντως ευρείας αναφοράς στα τουρκικά ΜΜΕ, την ίδια ώρα που προβάλλονται παράλληλα και οι δηλώσεις Ρουμπινιάν και δείχνουν τη στροφή της Αρμενίας προς την εξομάλυνση με την Τουρκία, παρά τον πόλεμο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

ΤουρκίαΆγκυραΝίκος Δένδιαςειδήσεις τώραΑρμενία