Κόσμος|06.03.2024 18:55

Ερντογάν: Ελπίζουμε το μαχητικό KAAN να ενταχθεί στο στόλο μας το 2028

Μαρία Ζαχαράκη

«Ας ελπίσουμε ότι το 2028 το KAAN θα ενταχθεί στο στόλο της πολεμικής μας αεροπορίας», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ελαζίγ.

Τι είπε ο Ερντογάν για το μαχητικό ΚΑΑΝ

«Πριν από λίγες ημέρες, το πολεμικό αεροπλάνο KAAN 5ης γενιάς ανέβηκε στους ουρανούς. Η Τουρκία είναι μεταξύ των τεσσάρων κορυφαίων χωρών στον κόσμο σε αυτόν τον τομέα», υπενθύμισε ο Τούρκος πρόεδρος αφήνοντας παράλληλα αιχμές για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αμφισβητεί τα τεχνολογικά επιτεύγματα της κυβέρνησης.

«Ζητάμε και θα ζητήσουμε από όσους εμπιστεύονται τα δυτικά αφεντικά τους και εποφθαλμιούν τα εδάφη μας και από αυτούς που προσπαθούν να μας διχάσουν, να πληρώσουν ακριβό τίμημα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Παράλληλα, υποσχέθηκε νωρίτερα, στη σεισμόπληκτη Μαλάτια και Ελαζίγ (σεισμός 6,8 ρίχτερ - Ιανουάριος 2020) μέχρι το τέλος του έτους, 4 χρόνια μετά, να έχουν παραδοθεί 200 χιλιάδες σπίτια. «Μέχρι το τέλος του έτους, σκοπεύουμε να παραδώσουμε 200 χιλιάδες σπίτια στους νόμιμους ιδιοκτήτες».

ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάναεροπλάνοειδήσεις τώρα