Κόσμος|06.03.2024 20:36

Οδησσός: Βίντεο από την έκρηξη - Τι περιγράφει μέλος της ελληνικής αποστολής

Newsroom

Σοκαριστικά είναι τα βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης στην Οδησσό, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Από την επίθεση στις εγκαταστάσεις του λιμένος της Οδησσού σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι, ανέφερε εκπρόσωπος του πολεμικού ναυτικού της Ουκρανίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Ukrainska Pravda.

Η Μόσχα έχει αναλάβει την ευθύνη για την πυραυλική επίθεση, υποστηρίζοντας πως έπληξε μια βάση μη επανδρωμένων, τηλεχειριζόμενων πλωτών μέσων. «Αποστολή επετεύχθη. Ο στόχος χτυπήθηκε» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανάρτησή του σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Τα βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης

«Με το ωστικό κύμα, καταλάβαμε πως είναι πολύ κοντά»

Μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας που βρέθηκε στην Οδησσό, περιέγραψε στον Alpha τη στιγμή της επίθεσης, λέγοντας: «Ετοιμαζόμασταν να μπούμε στο βαν. Όταν ακούσαμε την έκρηξη, ένα μπουμ και είδαμε μαύρο καπνό. Με το ωστικό κύμα, καταλάβαμε πως είναι πολύ κοντά. Αμέσως επικοινωνήσαμε με τις οικογένειές μας».

«Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού κρίθηκε πως για λόγους ασφαλείας έπρεπε να δοθούν στις 17:00, στο Βουκουρέστι. Για να έχει ήδη αποχωρήσει από την περιοχή, καταρχάς οδικώς και μετά αεροπορικώς ο πρωθυπουργός και στο μεταξύ, να έχει μετακινηθεί και ο κ. Ζελένσκι».

ΟδησσόςΒολοντιμίρ ΖελένσκιΟυκρανίαΚυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώραΡωσία