Κόσμος|08.03.2024 20:45

Ετοιμάζει το Ισραήλ χερσαία επέμβαση στο Λίβανο; Τι λένε τα ισραηλινά ΜΜΕ

Newsroom

Φουντώνουν οι φήμες για επικείμενη χερσαία επιχείρηση στο Λίβανο από τις ισραηλινές δυνάμεις. Μάλιστα, η λιβανέζικη εφημερίδα Al-Akhbar, υποστηρίζει ότι το Ισραήλ έχει θέσει προθεσμία στις 15 Μαρτίου για να επιτευχθεί πολιτική διευθέτηση με τον Λίβανο, διαφορετικά θα ήταν έτοιμο να κλιμακώσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Μάλιστα το Channel 13 υποστηρίζει ότι το σχέδιο έχει δοθεί στον εκπονητή των σχεδίων για τη εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, στρατηγό Chico Tamir.

Τα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ έχουν γίνει μάρτυρες αμοιβαίων βομβαρδισμών μετά την ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Η εφημερίδα επικαλέστηκε δυτικές διπλωματικές πηγές – τις οποίες δεν κατονόμασε – ότι η κουβέντα του Ισραήλ για την προθεσμία αύξησε την ανησυχία των δυτικών χωρών, οι οποίες πιστεύουν ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να στηριχθούν οι συνεχιζόμενες προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας για την εφαρμογή της απόφασης 1701 και να ξεκινήσει μια συνοριακή διευθέτηση που παρέχει ασφάλεια μακροπρόθεσμα και εγγυάται την επιστροφή των εκτοπισμένων.

Ο απεσταλμένος του προέδρου των ΗΠΑ για τις ενεργειακές υποθέσεις, Amos Hochstein, δήλωσε κατά την επίσκεψή του στη Βηρυτό πριν από λίγες ημέρες ότι οποιαδήποτε εκεχειρία συμφωνηθεί στη Γάζα δεν χρειάζεται να επεκταθεί αυτόματα στον Λίβανο.

ειδήσεις τώραΙσραήλεπιχείρησηΛίβανος