Κόσμος|10.03.2024 20:25

Σύμβουλος ουκρανικού ΥΠΕΣ: «Η Δύση δεν μας βοηθά στον βαθμό που περιμέναμε»

Newsroom

Το «μπλόκο» του αμερικανικού Κογκρέσου στην περαιτέρω οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία σχολίασε ο σύμβουλος του υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, Άντον Γερασένκο μιλώντας σε συνέντευξή του στο OPEN, και την Αδαμαντία Λιόλιου.

«Η κατάσταση δυστυχώς είναι πολύ δύσκολη γιατί ο συνασπισμός δυτικών χωρών, δεν μας βοηθά στον βαθμό που περιμέναμε από τις χώρες του ΝΑΤΟ. Εμείς προστατεύουμε πλήρως όλα τα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ. Ελπίζουμε ότι θα πρυτανεύσει η κοινή λογική στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και θα υποστηρίξει την πλήρη βοήθεια στην Ουκρανία» ανέφερε ο Γερασένκο.

Σε ερώτηση για το αν ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει και τι θα γίνει είπε «Αυτή τη στιγμή οι Ρώσοι δεν έχουν δυνάμεις να προχωρήσουν έστω και λίγο περισσότερο. Η πολιορκία της Αβντιίφκα τους πήρες 4μισης μήνες. Πληρώνουν πολύ ακριβά το κόστος για όλα αυτά. Έχουμε ευκαιρίες για νίκη. Έχουμε σκληραγωγημένο στρατό και νέο αρχηγό Στρατού. Αν έχουμε περισσότερα όπλα, θα έχουμε και τη δυνατότητα να καταστρέψουμε τον εχθρό σταδιακά».

Και πρόσθεσε: «οι Ουκρανοί θα επιστρέψουν στην Κριμαία και στα εδάφη που τώρα είναι υπό κατοχή».

Όσο για τα όσα είπε ο Τραμπ για το ότι αν εκλεγεί θα τελειώσει ο πόλεμος σε 24ώρες, ο Γερασένκο δήλωσε κατηγορηματικά ότι «ο Τραμπ δεν ξέρει πως να σταματήσει τον πόλεμο και ότι σίγουρα κανείς δεν θα τον αφήσει να το κάνει αυτό σε βάρος των συμφερόντων της Ουκρανίας».

ΗΠΑΟυκρανίαΒολοντιμίρ Ζελένσκιειδήσεις τώραΡωσίαΚογκρέσο