Κόσμος|11.03.2024 08:50

Χαμός με την φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον: Γιατί την απέσυραν τα πρακτορεία

Newsroom

Αναστάτωση επικρατεί στη Βρετανία καθώς τέσσερα διεθνή φωτογραφικά πρακτορεία απέσυραν μια φωτογραφία της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον και των παιδιών της καθώς εκφράζουν ανησυχίες πως έχει παραποιηθεί.

Η εικόνα, που είχε τραβηχτεί από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ για την Γιορτή της Μητέρας, ήταν η πρώτη που έδωσε στη δημοσιότητα το Παλάτι του Κένσινγκτον μετά την εγχείρηση της Κέιτ τον Ιανουάριο.

Γιατί απέσυραν τέσσερα μεγάλα πρακτορεία την εικόνα

Όμως, η Getty Images, το AFP, το Reuters και το Associated Press απέσυραν τη φωτογραφία - σημειώνοντας μια «ασυνέπεια στην ευθυγράμμιση του αριστερού χεριού της πριγκίπισσας Σάρλοτ».

Η εικόνα αναρτήθηκε στους λογαριασμούς του πριγκιπικού ζεύγους της Ουαλίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ένα μήνυμα της Κέιτ που έλεγε: «Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας και τη συνεχή υποστήριξή σας τους τελευταίους δύο μήνες. Εύχομαι σε όλους μια ευτυχισμένη Ημέρα της Μητέρας».

 

Η φωτογραφία αυτή συμπεριλήφθηκε στις πρώτες σελίδες πολλών εφημερίδων και ιστότοπων, συμπεριλαμβανομένου του BBC News, και χρησιμοποιήθηκε στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων.

Όμως, αργά την Κυριακή, το Associated Press, ένα από τα πολλά διεθνή πρακτορεία που διακίνησαν τη φωτογραφία, εξέδωσε «kill notification» - ένας όρος  που χρησιμοποιείται για να γίνει μια ανάκληση.

Το μήνυμα έγραφε: «Με μια πιο προσεκτική εξέταση φαίνεται ότι η πηγή έχει παραποιήσει την εικόνα. Δεν θα αποσταλεί φωτογραφία αντικατάστασης».

Ένα δεύτερο πρακτορείο ειδήσεων, το Reuters, δήλωσε ότι και αυτό απέσυρε την εικόνα «μετά από επανεξέταση μετά τη δημοσίευση». Ακολούθησε ένα τρίτο πρακτορείο, το AFP, το οποίο εξέδωσε επίσης «υποχρεωτική ειδοποίηση για ανάκληση» της φωτογραφίας. Ακολούθησε και το Getty Images.

Ζητούν εξηγήσεις από το Παλάτι 

Η PA Media, το μεγαλύτερο πρακτορείο ειδήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου - μέσω του οποίου η βασιλική οικογένεια δημοσιεύει τακτικά τις επίσημες πληροφορίες της, μεταξύ άλλων στο BBC - δήλωσε ότι δεν είχε κατεβάσει την εικόνα.

Ωστόσο, εκπρόσωπος δήλωσε ότι το πρακτορείο ζητούσε επειγόντως διευκρινίσεις από το Παλάτι του Κένσινγκτον σχετικά με τις ανησυχίες που εκφράστηκαν για χειραγώγηση του κοινού.

Και στα social media έχει γίνει χαμός, με τους χρήστες να αναφέρουν πως η εικόνα πέρασε από μοντάζ.

Κέιτ Μίντλετονειδήσεις τώραπαλάτιΒρετανία