Κόσμος|11.03.2024 17:46

Κέτι Μίντλεντον: Νέα εμφάνιση μετά το σάλο με την παραποιημένη φωτογραφία

Newsroom

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον απαθανατίστηκε για πρώτη φορά να φεύγει από το από το κάστρο του Ουίνδσορ σήμερα, μια ημέρα μετά το σάλο που ξέσπασε με τη φωτογραφία της για τη Γιορτή της Μητέρας, αφού πέντε φωτογραφικά πρακτορεία απέσυραν την εικόνα λόγω ζητήματος επεξεργασίας.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας εθεάθη να κατευθύνεται προς το Αβαείο του Γουέστμινστερ για την ετήσια λειτουργία της Ημέρας της Κοινοπολιτείας σήμερα το απόγευμα με τη σύζυγό του δίπλα του.

«Πειραματίστηκα»

Νωρίτερα, η Μίντλετον ζήτησε συγγνώμη «για την όποια σύγχυση» προκάλεσε. Η Κέιτ Μίντλετον, σε δήλωση που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του παλατιού του Κένσινγκτον, ανέφερε: «Όπως πολλοί ερασιτέχνες φωτογράφοι, πειραματίζομαι περιστασιακά με την επεξεργασία».

Η εικόνα, που τράβηξε ο πρίγκιπας της Ουαλίας, ήταν η πρώτη της Κέιτ Μίντλετον που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την εγχείρησή της τον Ιανουάριο. Οι PA, Getty Images, AFP, Reuters και Associated Press έχουν αφαιρέσει την εικόνα.

Στη δήλωσή της στο X, πρώην Twitter, η Κέιτ ανέφερε: «Η Catherine δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα: Ήθελα να εκφράσω τη συγγνώμη μου για την όποια σύγχυση προκάλεσε η οικογενειακή φωτογραφία που μοιραστήκαμε χθες. Ελπίζω όλοι όσοι γιορτάζουν να είχαν μια πολύ ευτυχισμένη Ημέρα της Μητέρας. C».

Η φωτογραφία δείχνει την πριγκίπισσα καθιστή, περιτριγυρισμένη από την πριγκίπισσα Σάρλοτ, τον πρίγκιπα Λούις και τον πρίγκιπα Γεώργιο, με τον τελευταίο να την αγκαλιάζει. Ήταν η πρώτη επίσημη φωτογραφία της πριγκίπισσας της Ουαλίας μετά την επέμβαση στην κοιλιά της πριν από δύο μήνες. Έκτοτε έχει μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η εικόνα αναρτήθηκε στους λογαριασμούς του πριγκιπικού ζεύγους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ένα μήνυμα της Κάθριν που έλεγε: «Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας και τη συνεχή υποστήριξή σας τους τελευταίους δύο μήνες. Εύχομαι σε όλους μια ευτυχισμένη ημέρα της μητέρας».

Η παραποιημένη φωτογραφία

Αργά την Κυριακή, το Associated Press, ένα από τα πολλά διεθνή πρακτορεία που διακίνησαν τη φωτογραφία, εξέδωσε «kill notification» - ένας όρος  που χρησιμοποιείται για να γίνει μια ανάκληση.

Getty Images, το AFP, το Reuters και το Associated Press απέσυραν τη φωτογραφία - σημειώνοντας μια «ασυνέπεια στην ευθυγράμμιση του αριστερού χεριού της πριγκίπισσας Σάρλοτ».

Το μήνυμα έγραφε: «Με μια πιο προσεκτική εξέταση φαίνεται ότι η πηγή έχει παραποιήσει την εικόνα. Δεν θα αποσταλεί φωτογραφία αντικατάστασης».

Ένα δεύτερο πρακτορείο ειδήσεων, το Reuters, δήλωσε ότι και αυτό απέσυρε την εικόνα «μετά από επανεξέταση μετά τη δημοσίευση». Ακολούθησε ένα τρίτο πρακτορείο, το AFP, το οποίο εξέδωσε επίσης «υποχρεωτική ειδοποίηση για ανάκληση» της φωτογραφίας. Ακολούθησε και το Getty Images.

Γιορτή της ΜητέραςΚέιτ ΜίντλετονπρακτορείαΜπάκιγχαμειδήσεις τώρα