Κόσμος|11.03.2024 20:57

Τραγωδία στο Περού: Νεκρός ξεναγός από κεραυνό - 6 τουρίστες στο νοσοκομείο

Newsroom

Ξεναγός από το Περού έχασε τη ζωή του και έξι τουρίστες τραυματίστηκαν χθες από πτώση κεραυνού στην περιοχή του Κούσκο, στο νότιο Περού, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.

Ο κεραυνός έπληξε την ομάδα ενώ έκανε πεζοπορία στο όρος Βινικούνκα, το οποίο ονομάζεται και όρος των επτά χρωμάτων. Το βουνό βρίσκεται στην καρδιά των Άνδεων, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από την διάσημη πόλη του Κούσκο, που αποτελούσε την αρχαία ιστορική πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκα

Τους χτύπησε ενώ έκαναν πεζοπορία 

Σε ένα δελτίο Τύπου, η αστυνομία του Περού ανέφερε πως οι Γάλλοι τουρίστες, ηλικίας από 22 έως 40 ετών, νοσηλεύονται σε νοσοκομείο στο Κούσκο. Έχουν υποστεί «εγκαύματα και άλλα τραύματα», συμπληρώνεται χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση της υγείας τους.

Το όρος των επτά χρωμάτων δεσπόζει σε υψόμετρο 5.200 μέτρων. Τα χρώματα που το συνθέτουν είναι αποτέλεσμα στρωμάτων ιζήματος που συσσωρεύτηκαν σε ένα διάστημα εκατομμυρίων ετών. Αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα του Περού μαζί με το Μάτσου Πίτσου. Από τις αρχές του έτους, πέντε άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από κεραυνό στις περιοχές των Άνδεων του Περού, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

ξεναγόςκεραυνόςειδήσεις τώραΠερούτουρίστες