Κόσμος|15.03.2024 16:17

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου ενέκρινε στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα παρά τις αντιδράσεις

Newsroom

Τα σχέδια για στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Ράφα ενέκρινε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείο του, παρά τις έντονες αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ.

Πάνω από 1 εκατ. πρόσφυγες στη Ράφα

Η Ράφα, βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Γάζας και εκεί έχουν βρει καταφύγιο πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Το γραφείο του Νετανιάχου σημείωσε πως οι IDF ασχολούνται με επιχειρησιακά θέματα και ετοιμάζουν την απομάκρυνση των αμάχων.

Επιπρόσθετα το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού χαρακτήρισε μη ρεαλιστικές τις πιο πρόσφατες προτάσεις για συμφωνία για τους ομήρους από τη Χαμάς αλλά δήλωσε ότι μια αποστολή θα μεταβεί στο Κατάρ για να συζητήσει τη θέση του Ισραήλ για μια πιθανή συμφωνία.

Δεκάδες νεκροί ενώ περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια

Το βράδυ της Πέμπτης το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα δήλωσε ότι 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν καθώς περίμεναν βοήθεια. Το Ισραήλ αρνείται την εμπλοκή του και κατηγορεί τους ένοπλους Παλαιστίνιους ότι πυροβόλησαν τα πλήθη.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στον κυκλικό κόμβο του Κουβέιτ στα νότια περίχωρα της πόλης της Γάζας, γνωστό σημείο παράδοσης της ελάχιστης βοήθειας που φτάνει στη βόρεια Γάζα, όπου σύμφωνα με τον ΟΗΕ πεθαίνουν παιδιά από υποσιτισμό και απειλείται λιμός.

Στην τελευταία του ενημέρωση, το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι 155 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο περιστατικό. Οι άνθρωποι που τραυματίστηκαν από την επίθεση κείτονταν στο πάτωμα του νοσοκομείου Σίφα στην πόλη της Γάζας και οι ιατρικές ομάδες αγωνίζονταν να αντιμετωπίσουν τον αριθμό και το είδος των τραυματισμών που είχαν, ανέφερε.

Σε ανακοίνωσή τους οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) ανέφεραν ότι διευκόλυναν τη διέλευση 31 φορτηγών με βοήθεια προς τη βόρεια Γάζα. «Περίπου μία ώρα πριν από την άφιξη της αυτοκινητοπομπής στον ανθρωπιστικό διάδρομο, ένοπλοι Παλαιστίνιοι άνοιξαν πυρ ενώ οι πολίτες της Γάζας περίμεναν την άφιξη της αυτοκινητοπομπής βοήθειας», ανέφερε.

Μπένιαμιν ΝετανιάχουΙσραήλΧαμάςΛωρίδα της Γάζαςειδήσεις τώρα