H φρεγάτα «Ύδρα» περιπολεί στα στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ
NewsroomΒίντεο με την ελληνική φρεγάτα «Ύδρα» να περιπολεί στα στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ ανήρτησε η «EUNAVFOR ASPIDES».
Η «Ύδρα» παρέχει προστασία σε εμπορικά πλοία που διέρχονται στα στενά Μπαμπ Αλ Μαντέμπ, όπως τονίζεται στην ανάρτηση της «EUNAVFOR ASPIDES», της ευρωπαϊκής στρατιωτικής επιχείρησης για την ασφάλεια στη θάλασσα.
«Η ‘’EUNAVFOR ASPIDES’’ συμβάλλει στην αύξηση της επίγνωσης της κατάστασης στη θάλασσα και στη διασφάλιση της ελευθερίας ναυσιπλοΐας κατά μήκος των θαλάσσιων γραμμών επικοινωνίας στην περιοχή» αναφέρεται.
Η φρεγάτα «Ύδρα» απέπλευσε από το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας στις 26 Φεβρουαρίου, μετά την έγκριση του ΚΥΣΕΑ και στις 3 Μαρτίου 2024 αναπτύχθηκε στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας και εντάχθηκε στην Επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» (EUNAVFOR ASPIDES), η οποία έχει εντολή να προστατεύει τη ναυτιλία από επιθέσεις στη θάλασσα ή στον αέρα.
- Δούλευαν νύχτα για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους - Θρήνος για τις πέντε νεκρές γυναίκες στο εργοστάσιο «Βιολάντα»
- Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας: Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα, οι περιοχές που έχουν «Red Code»
- Εντοπίστηκε «ναρκο-υποβρύχιο» με 9 τόνους κοκαΐνης - «Η μεγαλύτερη κατάσχεση που έχει γίνει στην Πορτογαλία»
- Εύα Στεφανή στο ethnos.gr: «Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου είναι ανελέητος με τον εαυτό του και δεν επαναπαύεται ποτέ»