Κόσμος|19.03.2024 18:45

Τραμπ: Μηνύει τον Tζορτζ Στεφανόπουλος και το ABC για συκοφαντική δυσφήμιση

Newsroom

Αγωγή κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εναντίον του ABC και του Τζορτζ Στεφανόπουλος για δυσφήμιση σχετικά με τους ισχυρισμούς που έκανε ο παρουσιαστής σε μια μαχητική συνέντευξη.

H συνέντευξη που εξόργισε τον Τραμπ

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «This Week» ο Στεφανόπουλος πίεσε τη ρεπουμπλικανή βουλευτή Νάνσι Μέις, μια επιζήσασα από βιασμό, για τη συνεχιζόμενη υποστήριξή της στον Τραμπ, αφού οι ένορκοι έκριναν ότι κακοποίησε σεξουαλικά τη συγγραφέα Ε. Τζιν Κάρολ το 1996, επιδικάζοντάς της 88 εκατομμύρια δολάρια για σωματική βλάβη και δυσφήμιση. Ο Στεφανόπουλος υποστήριξε πολλές φορές στη συνέντευξη με τη Μέις ότι ο Τραμπ είχε «βιάσει» την Κάρολ.

Οι ένορκοι σε αστική υπόθεση στο Μανχάταν έκριναν πέρυσι τον Ντόναλντ Τραμπ υπεύθυνο για σεξουαλική κακοποίηση και δυσφήμιση της Κάρολ, αλλά δεν έκριναν τον πρώην πρόεδρο υπεύθυνο για βιασμό. Ο δικαστής, διευκρίνισε αργότερα ότι λόγω του στενού νομικού ορισμού του «βιασμού» στη Νέα Υόρκη, το πόρισμα των ενόρκων δεν σήμαινε ότι η ενάγουσα «απέτυχε να αποδείξει ότι ο Τραμπ τη "βίασε" όπως πολλοί άνθρωποι συνήθως αντιλαμβάνονται τη λέξη "βιασμός"».

Σημειώνεται, ότι ο Τραμπ, ο οποίος συχνά επιτίθενται στον Τύπο, έχει καταθέσει μια σειρά από ανεπιτυχείς αγωγές δυσφήμισης εναντίον μεγάλων οργανισμών μέσων ενημέρωσης. Ομοσπονδιακοί δικαστές έχουν απορρίψει τις αγωγές του κατά του CNN, των New York Times και της Washington Post. Το ABC News δεν έκανε κανένα σχόλιο τη Δευτέρα. Η αγωγή του Ντόναλντ Τραμπ κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στη νότια περιφέρεια της Φλόριντα.

Ντόναλντ Τραμπειδήσεις τώραβιασμόςαγωγή