Κόσμος|22.03.2024 11:00

Οι νέοι στην Τουρκία δεν είναι καλά! Πιο δυστυχισμένοι από τους ηλικιωμένους

Μαρία Ζαχαράκη

Σύμφωνα με την Έκθεση Ευτυχίας, η οποία βασίζεται σε κριτήρια όπως το κατά κεφαλήν εθνικό εισόδημα, η κοινωνική στήριξη, το προσδόκιμο υγιούς ζωής, η ελευθερία και η διαφθορά, καθώς και οι εκτιμήσεις των ίδιων των ατόμων για την ικανοποίηση από τη ζωή, η Τουρκία κατέλαβε φέτος την 98η θέση μεταξύ 145 χωρών. Η Φινλανδία κατέλαβε την πρώτη θέση στην έκθεση και το Αφγανιστάν την τελευταία.

Τι προκύπτει από την έκθεση

Τα αποτελέσματα της έκθεσης καταδεικνύουν επίσης ότι οι νέοι στην Τουρκία είναι πιο δυστυχισμένοι από τους ηλικιωμένους. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Τουρκία κατέλαβε την 101η θέση μεταξύ των νέων κάτω των 30 ετών και την 92η θέση μεταξύ των ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω.

Επιπλέον, για πρώτη φορά από τότε που δημοσιεύθηκε η έκθεση το 2012, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ήταν μεταξύ των 20 πιο ευτυχισμένων χωρών. Η χώρα έπεσε από την 15η στην 23η θέση, με πτώση σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Οι σκανδιναβικές χώρες, όπου οι άνθρωποι είναι πραγματικά ευτυχισμένοι, βρίσκονται πάντα στην πρώτη πεντάδα κι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα εθνικά τους προγράμματα κοινωνικής στήριξης. Η υγιής ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτή την ευτυχία.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνευτυχίαειδήσεις τώραΤουρκία