Κόσμος|23.03.2024 06:35

Στο ναδίρ οι σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας: «Στοχοποιούν τον Ερντoγάν γιατί λέει αλήθειες»

Μαρία Ζαχαράκη

Ένα νέο επεισόδιο οδηγεί και πάλι τις σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ στα άκρα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν δεν σταματά να βάλει κάθε μέρα κατά του Νετανιάχου στις ομιλίες του, οπότε το Τελ Αβίβ δεν θα αργούσε να απαντήσει.

Το Ισραήλ κάλεσε τον Τούρκο επιτετραμμένο στο Τελ Αβίβ για επίπληξη  μετά τις βαριές κουβέντες Ερντογάν στην Καισάρεια που ζήτησε από τον Αλλάχ  να τιμωρήσει με τον πιο οικτρό τρόπο τον Ισραηλινό πρωθυπουργό για όσα κάνει στους Παλαιστίνιους.

«Πάψε και ντροπή σου!»

«Δεν υπάρχει Θεός που θα ακούσει ανθρώπους σαν κι εσάς που υποστηρίζουν τις θηριωδίες και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας  που διαπράττουν οι βάρβαροι φίλοι σας της Χαμάς, Γι’ αυτό πάψε και ντροπή σου!»,  απάντησε στον Ερντογάν ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ.

Η απάντηση από πλευράς Τουρκίας ήρθε αστραπιαία... Με μία εξίσου σκληρή δήλωση το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγόρησε το Τελ Αβίβ ότι στοχοποιεί τον Ερντογάν γιατί λέει τις αλήθειες για τα εγκλήματα και τις γενοκτονίες που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα.

Εκτυλίχθηκαν στιχομυθίες πολύ σκληρές και άλλων εποχών... έτσι κι αλλιώς βέβαια οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ έχουν φτάσει  στο κατώτατο επίπεδο εδώ και καιρό αλλά πλέον δεν κρατούνται ούτε καν τα προσχήματα.

Ένας άλλος λόγους που ο Ερντογάν καταράστηκε τον Νετανιάχου και δεν διστάζει καθόλου να χρησιμοποιήσει προσβλητική γλώσσα είναι πως είναι σίγουρος, όπως έχει πει, ότι ο Νετανιάχου έχει τελειώσει πολιτικά και δεν επιδιώκει ενόψει και των εκλογών βέβαια, καμία εξομάλυνση, ούτε φιλίες με το Ισραήλ. Οι ψηφοφόροι του άλλωστε είναι με τους Παλαιστινίους

Μπένιαμιν ΝετανιάχουΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΠαλαιστίνηΤουρκίαΙσραήλΧαμάς