Κόσμος|25.03.2024 17:10

Γιατί το Παρίσι γέμισε με δίσκους και καφέ - Το πιο παραδοσιακό έθιμο της πόλης

Newsroom

Δεκάδες δίσκοι με καφέ και τρόφιμα στάθηκαν ψηλά για ώρα στο Παρίσι κατά την αναβίωση ενός από τα πιο παραδοσιακά έθιμα της πόλης, τον αγώνα δηλαδή των σερβιτόρων.

Οι κανόνες είναι απλοί. Απαγορεύεται το τρέξιμο και οι επαγγελματίες πρέπει να φτάσουν στη γραμμή τερματισμού με γεμάτους δίσκους ανέπαφους με ένα κρουασάν, ένα ποτήρι νερό βρύσης και ένα μικρό φλιτζάνι καφέ.

Ζητωκραύγαζε το πλήθος

Περίπου 200 άνδρες και γυναίκες περπάτησαν γρήγορα για 1,2 μίλια στους δρόμους της πόλης, οι οποίοι ήταν γεμάτοι με πλήθος που φώναζε με ενθουσιασμό. Οι κριτές στο τέλος ελέγχουν την ποσότητα του υγρού που έχει χυθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, κάτι που επιτρέπει μόνο γρήγορο περπάτημα.

Ο αγώνας έγινε για πρώτη φορά στις αρχές του 20ου αιώνα, ενώ ήταν σε παύση από το 2012 λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι του Παρισιού φέτος το είδαν σαν ευκαιρία να ξεχωρίσει η πόλη πριν φιλοξενήσει τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι ξεκινούν τον Ιούλιο.

Οι πόντοι απονέμονται για την ταχύτητα και αφαιρούνται για τις διαρροές με τους κριτές να περιμένουν στην γραμμή του τερματισμού για να αξιολογήσουν την κατάσταση του δίσκου κάθε συμμετέχοντα.

ΠαρίσιΓαλλίασερβιτόροιειδήσεις τώρα