Κόσμος|25.03.2024 18:40

Κέιτ Μίντλετον: Πότε και πώς αποφάσισε να αποκαλύψει ότι πάσχει από καρκίνο

Newsroom

Η Κέιτ Μίντλετον αποφάσισε προ δύο εβδομάδων να απευθύνει ένα μήνυμα στον κόσμο για την κατάσταση της υγεία της σύμφωνα με τη διευθύντρια της εφημερίδας Sun Βικτόρια Νιούτον.

«Προτεραιότητά της ήταν να προστατεύσει τα τρία παιδιά της»

Η 42χρονη πριγκίπισσα είχε αποφασίσει πως το μήνυμα θα έπρεπε να προβληθεί την ημέρα που το σχολείο των παιδιών της θα έκλεινε για τις διακοπές του αγγλικανικού Πάσχα.

«Προτεραιότητά της ήταν να προστατεύσει τα τρία παιδιά της. Δεν ήθελε να πηγαίνουν στο σχολείο και να τα ρωτάνε ακόμα περισσότερα από όσα ήδη τα ρωτούσαν», είπε η κα Νιούτον.

Ένας επιπλέον παράγοντας που βοήθησε στο να πει για τον καρκίνο της ήταν η θερμή και υποστηρικτική υποδοχή της οποίας είχε τύχει από το κοινό η αντίστοιχη ανακοίνωση από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ για τη διάγνωση καρκίνου του βασιλιά Καρόλου, στις αρχές Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις συμβούλων του, ο Κάρολος είναι «ευχαριστημένος» που μοιράστηκε την περιπέτειά του, κρίνοντας από τη «συντριπτικά θετική» υποδοχή.

«Κατά κάποιον τρόπο η ανακοίνωση για τον βασιλιά παρείχε ένα πρότυπο. Για τον βασιλιά το ζήτημα ήταν πώς να ενεργήσει γρήγορα ώστε να μοιραστεί την πληροφορία με ένα ακροατήριο εκατομμυρίων, ενώ για την πριγκίπισσα το βασικό ακροατήριο ήταν τα τρία μικρά παιδιά της και ένα μήνυμα που έπρεπε να το χειριστεί με ευαισθησία την κατάλληλη στιγμή προτού το μοιραστεί με το ευρύτερο κοινό», δήλωσε πηγή των Times από το Παλάτι.

ειδήσεις τώραΟυαλίαΚέιτ Μίντλετονκαρκίνος