Κόσμος|27.03.2024 14:31

Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε στην ιμπεριαλιστική μαριονέτα ISIS να ανοίξει μύτη στη χώρα μας

Μαρία Ζαχαράκη

Σαφή θέση υπέρ της άποψης Πούτιν ότι η τρομοκρατική οργάνωση ISIS αποτελεί μαριονέτα της Δύσης έλαβε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ομιλία του στο προπύργιο των Κούρδων, την πόλη Ντιγιάρμπακιρ της ΝΑ Τουρκίας, ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε αναφορά στην πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα και έστειλε μήνυμα στις «μαριονέτες» των ιμπεριαλιστών, όπως τις χαρακτήρισε, ότι η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που θα επιτρέψει παρόμοιες σκηνές.

«Είδατε πρόσφατα τη βίαιη τρομοκρατική ενέργεια στη Ρωσία.

Αυτοί που τρίβουν τα χέρια τους και θέλουν να μετατρέψουν την Τουρκία σε μια χώρα όπου θα βιώνονται καθημερινά παρόμοιες σκηνές, ξέρετε πού θα είναι η πρώτη διεύθυνση που θα απευθυνθούν, έτσι δεν είναι;», ρώτησε το πλήθος, φωτογραφίζοντας τους Κούρδους αυτονομιστές του ΡΚΚ.

Εξοντώσαμε το ΡΚΚ εντός των συνόρων, κινούμαστε τώρα και εκτός

«Ενώ εμείς υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας συμφέροντα, έτσι και πατήσουμε την ουρά κάποιου, αμέσως παίρνει θέση στο πλευρό του ΡΚΚ. Εμείς ούτως ή άλλως δεν επιτρέπουμε να ανοίξει μύτη η ιμπεριαλιστική μαριονέτα που αποκαλείται ISIS.

Δόξα τον Αλλάχ, καταστήσαμε ανίκανο το ΡΚΚ να κινηθεί ή να δράσει εντός των συνόρων μας, και βήμα προς βήμα παίρνουμε τον έλεγχο και εκτός των συνόρων μας.

Ωστόσο, αυτή η κατάσταση δεν αλλάζει το γεγονός ότι υπάρχει μπροστά μας ένα πιόνι που ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει εναντίον της χώρας μας και του έθνους μας».

Οι περισσότερες χώρες γύρω μας σπαρταράνε μέσα στο αίμα, αλλά όχι η Τουρκία

Κι ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε λέγοντας ότι «την στιγμή που οι περισσότερες χώρες γύρω μας σπαρταράνε μέσα σε έναν κύκλο αίματος και φωτιάς, εμείς δεν υποκύψαμε ποτέ και δεν θα υποκύψουμε ποτέ σε όσους επιχειρούν να διαταράξουν την ασφάλεια, την ειρήνη, την ευημερία και τη σταθερότητα μας».

ΡωσίαΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΜόσχαειδήσεις τώρα