Κόσμος|27.03.2024 22:28

Πίτερ Άγγελος: Πέθανε ο Έλληνας ιδιοκτήτης μεγάλης ομάδας μπέιζμπολ στις ΗΠΑ

Newsroom

Την τελευταία του πνοή άφησε το Σάββατο σε ηλικία 94 ετών ο Πίτερ Άγγελος δικηγόρος, ο οποίος από παιδί φτωχών Ελλήνων μεταναστών κατάφερε να κερδίσει εκατομμύρια και να αγοράσει ομάδα του μπέιζμπολ στις ΗΠΑ την οποία είχε για πολλά χρόνια στην ιδιοκτησία του.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Πίτερ Άγγελος αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιακά προβλήματα από το 2017, γεγονός που οδήγησε σε εσωτερικές διαμάχες στην οικογένειά του σχετικά με τον έλεγχο της περιουσίας του και των Orioles. Τον Ιανουάριο, η οικογένεια Angelos συμφώνησε να πουλήσει το πλειοψηφικό της μερίδιο στην ομάδα Franchise σε μια ομάδα επενδυτών με επικεφαλής τον χρηματοδότη David Rubenstein και τον πρώην infielder των Orioles Cal Ripken Jr. Η Major League Baseball δεν έχει ακόμη εγκρίνει τη συμφωνία.

Πώς πλούτισε

Ο πλούτος του Πίτερ Άγγελος προήλθε σε μεγάλο βαθμό από μερικές τεράστιες υποθέσεις που του πήρε χρόνια για να τις κερδίσει. Επί 15 χρόνια, διεκδίκησε μια σειρά από υποθέσεις δηλητηρίασης από αμίαντο για λογαριασμό των εργατών της Βαλτιμόρης στη βαριά βιομηχανία, ιδίως στη χαλυβουργία, οι οποίες κατέληξαν σε διακανονισμό δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο κ. Άγγελος κέρδισε το ένα τρίτο του συνολικού ποσού στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Λίγα χρόνια αργότερα, άρχισε να εργάζεται εκ μέρους του Μέριλαντ για να μηνύσει τις καπνοβιομηχανίες για τα κονδύλια του Medicaid που δαπανήθηκαν για τους άρρωστους καπνιστές. Το 1998, η πολιτεία κατέληξε σε διακανονισμό ύψους 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το 2002, ο Πίτερ Άγγελος ήρθε σε συμφωνία με το Μέριλαντ να δεχτεί 150 εκατομμύρια δολάρια για το έργο του στην υπόθεση.

Το 1993, λίγο μετά τη νίκη του στην υπόθεση αμιάντου, έγινε ο κύριος επενδυτής σε μια αγορά των Orioles για 173 εκατομμύρια δολάρια. Εκείνη την εποχή, ήταν το υψηλότερο ποσό που είχε καταβληθεί ποτέ για επαγγελματική αθλητική ομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι Orioles ήταν η πιο κερδοφόρα ομάδα του μπέιζμπολ.

δικηγόροςΗΠΑεκατομμυριούχοςειδήσεις τώρα