Κόσμος|28.03.2024 15:02

Κέιτ Μίντλετον: Από αυτή τη μορφή καρκίνου πάσχει - Η αποκάλυψη δημοσιογράφου

Newsroom

Αν και το παλάτι διατηρεί απόλυτη σιωπή σχετικά με τη μορφή καρκίνου που έχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, ο ανταποκριτής της Le Monde στο Λονδίνο και ειδικός στα βασιλικά θέματα, αποκάλυψε στο περιοδικό Gala ότι πάσχει από «καρκίνο του παχέος εντέρου και έχει υποβληθεί σε υστερεκτομή».

Επίσης, υποστήριξε πως η επιστροφή στα πριγκιπικά της καθήκοντα θα γίνουν τον Ιούνιο και πως μέχρι τότε δεν αναμένεται κάποια δήλωσή της.

«Γνωρίζοντας την ανησυχία της να δείχνει πάντα στα καλύτερά της, θα επιστρέψει όταν αναρρώσει πλήρως. Ένα είναι σίγουρο: δεν πρέπει να περιμένουμε νέα δήλωση. Δεν θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας της», είπε.

Υπενθυμίζεται πως η Κέιτ Μίντλετον υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία.

Τι είναι η υστερεκτομή

Η υστερεκτομή είναι η χειρουργική επέμβαση κατά την οποία αφαιρείται η μήτρα. Πρόκειται για μια επέμβαση που χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία πολλών σοβαρών γυναικολογικών παθήσεων και την πρόληψη και θεραπεία γυναικολογικών καρκίνων. Η υστερεκτομή πραγματοποιείται συνήθως σε γυναίκες ηλικίας 40 έως 50 ετών, ενώ στην πλειονότητα των περιπτώσεων πραγματοποιείται λαπαροσκοπικά.

χημειοθεραπείακαρκίνοςΚέιτ Μίντλετονειδήσεις τώρα