Φραντσέσκο Σκιαβόνε: Μετανόησε ο «νονός» της μαφίας της Νάπολης
NewsroomΟ Φραντσέσκο Σκιαβόνε, ένας από τους ισχυρότερους «νονούς» της μαφίας της Νάπολης, της Καμόρα, αποφάσισε να μετανοήσει, όπως γράφει η εφημερίδα της νότιας Ιταλίας Cronache di Caserta.
Θα συνεργαστεί με την δικαιοσύνη
Ο Σκιαβόνε, 70 ετών, από το 1998 βρίσκεται έγκλειστος στη φυλακή σε καθεστώς αυστηρής απομόνωσης και πάσχει από καρκίνο. Δυο παιδιά του αποφάσισαν επίσης να συνεργαστούν με την δικαιοσύνη και, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, η αποκήρυξη του μαφιόζικου παρελθόντος του μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό μήνυμα για το σύνολο του οργανωμένου εγκλήματος της Κάτω Ιταλίας.
O συγκεκριμένος «νονός», αρχηγός της φατρίας «Καζαλέζι», έχει καταδικαστεί σε ισόβια για σειρά δολοφονιών. Το ότι «μετανόησε», σύμφωνα με τον Τύπο, επιβεβαιώνεται και από το ότι οι καραμπινιέροι φέρονται να ενεργοποίησαν ήδη το πρόγραμμα ειδικής προστασίας για τους στενότερους συγγενείς του.
- Άμεση ανάλυση για ανασχηματισμό: Τα μηνύματα Μητσοτάκη από τις ευρείες αλλαγές και η επιχείρηση «καθαρά γαλάζια χέρια»
- Τραμπ: Σε λίγο θα μπορούμε να ανοίξουμε το Ορμούζ, να πάρουμε το πετρέλαιο και να κερδίσουμε μια περιουσία
- Παράνομη «φάρμα» στους Αμπελόκηπους: Τα κλουβιά, ο λαχανόκηπος και η τηλεοπτική εμφάνιση του γνωστού αρχιτέκτονα
- Καβγάς Σδούκου-Σκουρλέτη στον «αέρα» του OPEN: «Την υπόθεση ξεσκέπασε η ΝΔ» - «Κάνετε τα πάντα για να μας γυρίσετε στη χρεωκοπία»