Κόσμος|29.03.2024 20:38

Μόσχα: «Ένας από τους δράστες πρόλαβε και τον μαχαίρωσε 2 φορές» - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιζησάντων της τρομοκρατικής επίθεσης

Newsroom

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιζησάντων από την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall στη Μόσχα, που στοίχισε τις ζωές τουλάχιστον 143 ανθρώπων.

Η Λιόνα, η οποία είχε πάει μαζί με μία φίλη της στο Crocus City Hall για να παρακολουθήσουν την συναυλία των Picnic περιέγραψε πως με το που άκουσαν τους πυροβολισμούς επιχείρησαν να πάνε στην έξοδο, ωστόσο ήρθαν αντιμέτωποι με τους ένοπλους.

«Προσπαθήσαμε να σηκώσουμε τον κόσμο. Τους σηκώσαμε. Όμως, άνθρωποι έτρεχαν ήδη προς την έξοδο και δεν μπορούσαμε να περάσουμε. Τη στιγμή εκείνη μπήκαν στην αίθουσα. Έριξα τη φίλη μου στο πάτωμα και είπα ας πάμε έρποντας», είπε, μιλώντας στο Reuters.

«Υπήρχαν πολλές σοροί στην είσοδο»

«Υπήρχαν πολλές σοροί στην είσοδο. Ήταν δεκάδες», θυμήθηκε από την πλευρά του ο Αλεξάντερ.

Καθώς σύντομα συνειδητοποίησε ότι δεν υπήρχε τρόπος διαφυγής η Λιόνα άρχισε να δημοσιεύει μηνύματα στον λογαριασμό της στο telegram, καλώντας σε βοήθεια. «Παρακαλώ τηλεφωνήστε στην αστυνομία. Crocus City Hall. Πυροβολισμοί», έγραφε.

Η ίδια επισήμανε ότι φοβόταν, αλλά σκεφτόταν ότι «με αυτόν τον τρόπο κάποιος κάπου θα ακούσει. Σίγουρα θα τα βρει και θα τηλεφωνήσει σε κάποιον».

Ο Αλεξάντερ με την παρέα του ήρθαν αντιμέτωποι με ένα δράστη με μαχαίρι καθώς προσπαθούσαν να βοηθήσουν ένα φίλο τους με αναπηρία. «Ο Κύριλλος έτρεξε και ένας από τους δράστες τον πρόλαβε τον μαχαίρωσε δύο φορές στο χέρι και στην πλάτη», διηγήθηκε.  

ISISτρομοκρατική επίθεσηΜόσχαπυροβολισμοίειδήσεις τώρα