Κόσμος|01.04.2024 18:50

Ισραήλ: Νομοσχέδιο Νετανιάχου για κλείσιμο του Al Jazeera

Newsroom

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι η κυβέρνηση του θα κλείσει τον παράτημα του Al  Jazeera στο Ισραήλ. «Θα πάρουμε άμεσα μέτρα για να κλείσει το Al Jazeera σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζει ο νόμος», σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Likud, που ηγείται ο Μπένιαμιν Νετανιάχου

Το Al Jazeera έχει βρεθεί επανειλημμένα στο στόχαστρο Ισραηλινών αξιωματούχων, που το κατηγορούν ότι είναι υπέρ της Χαμάς. 

Σήμερα ψηφίζεται στο Κινσέτ ένας νόμος που δίνει τη δυνατότητα στον Πρωθυπουργό και στον υπουργό Τηλεπικοινωνιών να ανακαλέσουν τις άδειες καναλιών που ανήκουν σε ξένα δίκτυα, εάν κριθεί ότι αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια. 

Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς 

Το Κατάρ, στο οποίο ανήκει το Al  Jazeera, είναι ένας εκ των διαμεσολαβητών μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ. Ωστόσο, οι συνομιλίες για δεύτερη εκεχειρία έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο. 

Τον Νοέμβριο η κυβέρνηση έκλεισε το του Al Mayadeen, ένα λιβανέζικου φιλο-ιρανικού καναλι. Περισσότεροι από 32.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου. 

Μπένιαμιν ΝετανιάχουΙσραήλειδήσεις τώραΠαλαιστίνηAl Jazeera