Κόσμος|01.04.2024 22:15

Ισπανία: Σάλος με βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να ξυλοκοπούν μαύρους πολίτες

Newsroom

Οργή έχει προκαλέσει στην Ισπανία βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να ασκούν υπέρμετρη βία σε βάρος δύο μαύρων νεαρών που είναι άοπλοι.

Στο βίντεο φαίνεται αστυνομικός να έχει ακινητοποιήσει τον ένα νεαρό στην άσφαλτο, κάνοντας του ταυτόχρονα κεφαλοκλείδωμα. Στη συνέχεια εμφανίζεται άλλος ένας αστυνομικός και τον χτυπάει με το κλομπ. Όταν ο δεύτερος νεαρός του ζητάει τον λόγο τον σπρώχνει κι επιχειρεί να του κάνει κεφαλοκλείδωμα.

Η αστυνομία σε ανακοίνωση της υποστήριξε ότι οι δύο νεαροί συνελήφθησαν για αντίσταση κατά της αρχής κι ότι κατά τη διάρκεια του περιστατικού τραυματίστηκε αστυνομικός. 

Συγκέντρωσή στον τόπο όπου συνέβη το περιστατικό 

Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία  de Lavapies στη Μαδρίτη για να διαμαρτυρηθούν κατά της αστυνομικής βίας. «Πρόκειται για άλλο ένα παράδειγμα του πώς δρουν οι αστυνομικοί στην Lavapies», τόνισε η αντιρατσιστική ομάδα Racismo Stop.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Sumar, κυβερνητικού εταίρου των Σοσιαλιστών,  κατέθεσε γραπτή ερώτηση, κάνοντας λόγο για παραβίαση του αστυνομικού πρωτοκόλλου.  «Γίνεται αντιληπτή η σκληρότητα, η οποία δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται σε πρωτόκολλο αστυνομικής δράσης», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

ΜαδρίτηΙσπανίααστυνομικοίαστυνομική βίαειδήσεις τώρα