Κόσμος|02.04.2024 22:31

Ισραήλ: Συγγενείς ομήρων διαδηλώνουν έξω από την Κνεσέτ, ζητώντας παραίτηση Νετανιάχου

Newsroom

Χιλιάδες κάτοικοι του Ισραήλ, μεταξύ των οποίων και συγγενείς ομήρων που κρατούνται στη Γάζα, διαδήλωσαν και πάλι απόψε στην Ιερουσαλήμ, ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον οποίο κατηγορούν ότι «πρόδωσε» την εμπιστοσύνη του λαού.

«Κάνετε εκστρατεία εναντίον μου, εναντίον των οικογενειών των ομήρων, στραφήκατε εναντίον μας. Μας αποκαλείτε προδότες, όταν εσείς είστε ο προδότης, ο προδότης του λαού σας, των ψηφοφόρων σας, του κράτους του Ισραήλ» είπε από μικροφώνου η Εϊνάβ Ζανγκάουερ.

Ο γιος της, ο Ματάν, κρατείται όμηρος στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, στις 7 Οκτωβρίου.

«Είστε υπεύθυνος για την 7η Οκτωβρίου με κάθε δυνατό τρόπο, είστε ένα εμπόδιο για μια συμφωνία για τους ομήρους, δεν μας αφήνετε επιλογή, πρέπει να κάνετε στην άκρη. Και θα συνεχίσουμε να σας καταδιώκουμε και δεν θα ησυχάζετε ούτε μέρα ούτε νύχτα, όσο ο γιος μου, ο Ματάν, δεν έχει ούτε μέρα ούτε νύχτα» συνέχισε η Ζανγκάουερ, μιλώντας στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί μπροστά από την Κνεσέτ, το ισραηλινό κοινοβούλιο, για τέταρτο συνεχόμενο βράδυ.

Δεν έλειψαν ούτε σήμερα οι εντάσεις με την αστυνομία, η οποία σε βίντεο φαίνεται να παίρνει σηκωτούς έξω από τη Κνεσέτ συγγενείς ομήρων που ζητούν να υπάρξει συμφωνία με τη Χαμάς, ώστε να επιστρέψουν σώοι οι αγαπημένοι τους.

ΙσραήλΙερουσαλήμΓάζαειδήσεις τώραδιαδήλωση