Βλάβη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
NewsroomΑυτό ανακοίνωσε η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roskosmos, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η διακοπή αυτή δεν θα επηρεάσει τις δραστηριότητες του πληρώματος αλλά ούτε τη λειτουργία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.
«Χάθηκε η λεγόμενη ετοιμότητα του προγράμματος σ’ έναν από τους τρεις υπολογιστές που υπάρχουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Με άλλα λόγια σημειώθηκε διακοπή της λειτουργίας του προγράμματος», αναφέρει η ανακοίνωση της Roskosmos. Παράλληλα επισημαίνεται ότι «για να αποκατασταθεί η λειτουργία του υπολογιστή θα πρέπει να γίνει επανεκκίνηση» όπως και «για να είμαστε βέβαιοι ότι θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο η σύνδεση με το διαστημόπλοιο Progress, θα κάνουμε την επανεκκίνηση στις 8 Νοεμβρίου 2018».
Στην ανακοίνωση ακόμη επισημαίνεται παράλληλα ότι η διακοπή αυτή δεν θα επηρεάσει τις δραστηριότητες του πληρώματος ούτε τη λειτουργία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού καθώς «το μόνιμο κυκλόγραμμα δίνει την δυνατότητα στον Διεθνή Σταθμό να πετάει απεριόριστα και μάλιστα σε δύο κανάλια» και «δεν είναι αναγκαίο να αλλάξει ο υπολογιστής».
- Τραγωδία μετά από φωτιά στο Πικέρμι Αττικής: Εντοπίστηκε απανθρακωμένη σωρός σε καμένο αυτοκίνητο
- «Δεν μπορούσα να σταθώ όρθιος»: Δύο Έλληνες μιλούν για τον ισχυρό σεισμό στην Κολομβία
- Άγιος Δημήτριος: Ερωτήματα για τον θάνατο του αστυνομικού - Το κινητό τηλέφωνο και η εξαφάνιση
- «Μαμά, θέλω να σου πω κάτι»: Ο γιος της Μαριζέτας Αντωνοπούλου «διέκοψε» το πολιτικό ντιμπέιτ στο OPEN