Κόσμος|06.04.2024 15:24

Απίστευτο: Οδηγός έχασε το μάτι της εξαιτίας των γυαλιών ηλίου

Newsroom

Μια 29χρονη από τις ΗΠΑ έχασε το μάτι της και ζει με μερική τύφλωση επειδή φορούσε τα γυαλιά της την ώρα που οδηγούσε και προσπαθεί να κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου για όλους τους οδηγούς.

Η Χάνα Όλιβερ, από την Ατλάντα της Τζόρτζια, έχει περισσότερους από 100.000 ακόλουθους στο TikTok, όπου ενημερώνει τον κόσμο για τους κρυμμένους κινδύνους των πλαστικών και γυάλινων γυαλιών. 

Πώς έχασε το μάτι της 

Η δημιουργός περιεχομένου, έγινε viral αφού περιέγραψε λεπτομερώς πώς τα πολυτελή γυαλιά της «τεμάχισαν» το μάτι, αφού ενεπλάκη σε ένα τροχαίο τον Αύγουστο του 2021.

Όπως περιέγραψε, ξεπετάχτηκε μπροστά της ένα αυτοκίνητο, πάτησε φρένο αλλά δεν αντέδρασε γρήγορα και έτσι έπεσε πάνω του.

«Όταν συνέβη αυτό, ο αερόσακος μου βγήκε, χτύπησε τα πολύτιμα γυαλιά ηλίου μου τα οποία έγιναν ένα εκατομμύριο κομμάτια. 'Απλά θυμάμαι όταν επανήλθα στις αισθήσεις μου, να κοιτάζω τον καθρέφτη μου και όλο το μέρος του βλεφάρου μου κρεμόταν. Το μάτι μου είχε χαθεί. Το οπτικό μου νεύρο είχε αποκοπεί και ο αμφιβληστροειδής μου είχε αποκολληθεί».

Δημιούργησε τα δικά της γυαλιά 

Η νεαρή δήλωσε ότι το ατύχημα που της άλλαξε τη ζωή την ενέπνευσε να μοιραστεί την ιστορία της στο TikTok και να ιδρύσει την εταιρεία της Blue Eye, μια σειρά γυαλιών ηλίου ανθεκτικών στη θραύση.

«Νομίζω ότι είναι τρελό το γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι τα γυαλιά ηλίου τους μπορούν να το κάνουν αυτό», είπε. «Πάνω από το 75% από αυτά είναι κατασκευασμένα είτε με πλαστικούς, νάιλον ή γυάλινους φακούς, πράγμα που σημαίνει ότι θα θρυμματιστούν αμέσως κατά την πρόσκρουση», πρόσθεσε.

τροχαίο ατύχημαειδήσεις τώραγυαλιά ηλίουΗΠΑΓυαλιά